M. Lingė: prezidentė ramiai reaguoja į R. Karbauskio sprendimą su ja nebendrauti | KaunoDiena.lt

M. LINGĖ: PREZIDENTĖ RAMIAI REAGUOJA Į R. KARBAUSKIO SPRENDIMĄ SU JA NEBENDRAUTI

Prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė sako, kad šalies vadovė Dalia Grybauskaitė ramiai reaguoja į „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pareiškimą, jog jis nematąs galimybės su ja susitikti.

„Seimo nario laisvė apsispręsti, kur jam eiti, kur neiti, su kuo bendrauti, su kuo nebendrauti“, - pabrėžė M. Lingė ir pridūrė, kad prezidentė apskritai stengiasi nekomentuoti atskirų politikų pasisakymų.

„Prezidentė apskritai laikosi nuostatos, kad atskirų politikų ar jų politinių pareiškimų, ar jų politinių komentarų, ar jų politinių žingsnių stengiasi nevertinti ir šiuo atveju tai irgi nėra išimtis“, - „Žinių radijui“ akcentavo M. Lingė.

D. Grybauskaitės patarėjas užsiminė, kad visgi Lietuvos žmonių lūkestis yra darnus visų valdžių darbas.

„Jei kalbame apie valstybės reikalus, tai visų žmonių lūkestis yra, kad visos valdžios dirbtų darniai, kad jos ieškotų sprendimų, o ne eikvotų laiką tokiems antraeiliams klausimams, kurie iš tikrųjų, tiesiogine žodžio prasme, neduoda rezultato“, - kalbėjo M. Lingė.

„Bet šiuo atveju tikrai yra reaguojama ramiai“, - sakė M. Lingė ir pabrėžė, kad apskritai vertinant prezidentės darbas su Seimu ir Vyriausybe yra konstruktyvus.

R. Karbauskis gegužės 23 d. interviu portalui delfi.lt sakė, kad įvertinęs paviešintą prezidentės susirašinėjimą su korupcija kaltinamu buvusiu liberalu Eligijumi Masiuliu, nemato tikslo susitikti su D. Grybauskaite.

„Čia tas pats kaip nematyčiau galimybės susitikti su „MG Baltic“ prezidentu. Lygiai taip pat nematau galimybės susitikti su prezidente“, - sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis akcentuoja, kad D. Grybauskaitė turi pasiaiškinti dėl šių laiškų ir patvirtinti arba paneigti jų autentiškumą. R. Karbauskio nuomone, būtina toliau tęsti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimą, o vienu iš jo tyrimo objektų turi būti ir prezidentė.

Prezidentė tokią R. Karbauskio iniciatyvą pastarąją savaitę įvertino skeptiškai pareikšdama, kad R. Karbauskio buvimas Seimo nariu gali būti nesuderinamas su šalies Konstitucija.

„Konstitucijos straipsniai numato, kad Seimo nariai negali turėti verslo arba naudos, arba gauti kitų pajamų“, - birželio 8-ąją pareiškė D. Grybauskaitė, pridurdama, kad Seimas, nusprendęs toliau tęsti NSGK tyrimą, turėtų tirti visus politikus, kurie būdami Seime tiesiogiai atstovauja verslui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

blefas

iš tikro kaip pasiilgo piliečiai Lietuvos žemelei tikro dosnaus , garbingo padoraus vadovo kuriam ,rupėtu tikras metu darbas nuveiktas ,kad galėtu iš visos širdies tarti, savo piliečiui gera tikra žodi darbo kuri būtų nuveikes savo kiemo gyventojui va matote ką padarėm ir dar ką turim nuveikti, kad liaudis matytu visa gėri, daroma , o dabar kas vyko per šitiek metu ką pasekėm kur nubėgo mūsų piliečiai praradome ir dar ne viskas bėga ir bėga galo nėra partijos meluoja ir meluoja seimas tik sau gėri kuria žmonių nemato konstitucijos nesilaiko ,vagiu pritvinko ir toliau murgdo liaudį tuščiom kalbom pažadais ,ar tokį gyvenimą liaudis nori, nei algu nei darbu nieko nėra ,o kainos kas diena kyla aukštyn kada bus galas šito blogio nuveikto,,,,

SEKMES

saunu kad Karbauskis nenuleidzia ranku ir turi isipareigojima istirti visas Prezidentes draugystes gijas su MG Baltis susirasinejima su Masiuliu ir as manau kad labai daug suzinotume apie Prezidentes nenagrineta jos veikla aisku jai Karbauskis neapsigalvos IR NENULEIS RANKU bet labai saziningai istirs Prezidentes nematoma ir niekam nezinoma veikla.Linkim Karbauskiui ir sio seimo sudarytai komisijai sekmes ir stiprybes toliau narpliojant musu valstybeje siaubingai klestejusia nusikalstama veikla tauta su jumis

Lingė

Lingė laižo šikną savo poniai, todėl jį ir laiko, bet pagrindinis šio tipo bruožas yra kasti po tuo su kuo dirba. Pasikeitus prezidentui greičiausiai pavarys ant prezidentės kaip kadaise pavarė ant Kazio Bobelio kai dar dirbo neaišku kuo Krikščionių demokratų būstinėje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS