Marijampolėje socialdemokratai išlaikė valdžią – meru išrinktas P. Isoda | KaunoDiena.lt

MARIJAMPOLĖJE SOCIALDEMOKRATAI IŠLAIKĖ VALDŽIĄ – MERU IŠRINKTAS P. ISODA

Socialdemokratai išlaikė ilgametį dominavimą Marijampolėje – miesto meru išrinktas išrinktas 31-ių metų vicemeras Povilas Isoda.

Jis sakė jau užsitikrinęs ir mandatų daugumą miesto taryboje.

P. Isoda antrajame ture sekmadienį nurungė „valstiečių“ kandidatą Seimo Aplinkos komiteto pirmininką Kęstutį Mažeiką.

Išankstiniais balsavimo daugumos apylinkių duomenimis, už P. Isodą balsavo apie 60 proc., už K. Mažeiką 38 proc. rinkėjų.

„Žmonės patikėjo mūsų atsinaujinimu, dabar turime darbais įrodyt ir nenuvilt, ir, manau, ateityje dar geriau galime pasirodyt“, – BNS sekmadienį sakė P. Isoda.

Žmonės patikėjo mūsų atsinaujinimu, dabar turime darbais įrodyt ir nenuvilt, ir, manau, ateityje dar geriau galime pasirodyt.

Iki 2017 metų daugiau nei 16 metų miestui vadovavo vietinių socialdemokratų lyderis Vidmantas Brazys, po jo mirties prieš kelerius metus mere buvo išrinkta socialdemokratė Irena Lunskienė. Tačiau ji nusprendė šių metų tiesioginiuose merų nedalyvauti, tad socialdemokratų vėliavą perėmė vadybininko diplomą turįs P. Isoda.

„Mūsų noras ir tikslas buvo įrodyt, kad ta mūsų, socialdemokratų, kartų kaita, nors mes čia daug metų valdome, bet mes iš tiesų keičiamės. Ateina kiti žmonės, sprendimai kiti yra, žmonės patikėjo mūsų idėjomis, mūsų nuveiktais darbais ir patikėjo mūsų programa su realiais, ne populistiniais siekiais ir miesto vizija“, – teigė būsimasis Marijampolės vadovas.

Socialdemokratai Marijampolės 27 vietų taryboje su meru užsitikrino 13 mandatų, „valstiečiai“ – septynis, konservatoriai – šešis, Darbo partija – vieną mandatą.

P. Isoda teigė susitaręs su Darbo partija, tad skaičiuoja jau turįs 14 mandatų daugumą. Tačiau jis žada artimiausiu metu kalbėtis ir su konservatoriais, ir „valstiečiais“ dėl platesnės koalicijos formavimo.

„Valstiečių“ kandidatas į merus K. Mažeika teigė, kad P. Isodai laimėti rinkimus padėjo konservatorių parama antrajame rinkimų ture.

„Matom, kad atotrūkis ne toks didelis kaip pirmame ture, liūdina tai, kad konservatoriai juos parėmė ir tas turbūt ir nulėmė tą rezultatą, kokį turim“, – BNS sekmadienį sakė K. Mažeika.

Jis teigė jau pirmadienį kalbėsiąs su socialdemokratais dėl galimo jungimosi į koaliciją.

„Manau, kad jiems trūksta tų balsų, solidžios daugumos ir turėti opozicijoje septynis pakankamai stiprius valstiečius jiems būtų neparanku“, – aiškino „valstietis“.

K. Mažeika sekmadienį kitaip prašneko ir apie savo politinius planus. Po pirmojo turo jis buvo pareiškęs, kad svarsto trauktis iš Seimo net ir pralaimėjimo merų rinkimuose atveju.

Tačiau po antrojo turo K. Mažeika teigė, jog jei tektų dirbti Marijampolės tarybos opozicijoje,  iš Seimo jis nesitrauks.

„Tai jei reikės dirbti opozicijoje, tai tikrai ne“, – paklaustas, ar paliks Seimą, sekmadienį sakė K. Mažeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tomas

Kažkokia nesąmonė. Koalicijos... Čia juk ne seimas. Savivaldybėje iš vis neturi būti politinių partijų. Čia juk miesto ūkiniai reikalai! Nėra čia ką politikuoti.

Anonimas

Ir vėl ant to pačio grėblio ,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS