A. Mazuronis: idėja Seime dėl pirmalaikių rinkimų išlaikius V. Gapšio mandatą – absurdiška | KaunoDiena.lt

A. MAZURONIS: IDĖJA SEIME DĖL PIRMALAIKIŲ RINKIMŲ IŠLAIKIUS V. GAPŠIO MANDATĄ – ABSURDIŠKA

  • 27

Seimui nepanaikinus už kyšininkavimą ir prekybą poveikiu nuteisto Darbo partijos frakcijos nario Vytauto Gapšio mandato ir pasigirdus iniciatyvai skelbti pirmalaikius parlamento rinkimus, Andrius Mazuronis tokią idėją vadino absurdiška, bandymu „sau susikrauti politinį kapitalą“.

„Nei čia opozicijoje bręsta (pirmalaikių rinkimų idėja – BNS), nei čia ką. Čia yra atskirų teisuolių, kaip aš juos vadinu, individualios iniciatyvos, kurios yra visiškai absurdiškos, neveda į niekur ir kurių pagrindinis tikslas yra bandyti ant šitos istorijos sau susikrauti kažkokį politinį kapitalą“, – penktadienį Žinių radijui sakė Darbo partijos lyderis.

Seime ketvirtadienį neužteko balsų panaikinti bausmę šiuo metu kalėjime atliekančio Darbo partijos frakcijos nario V. Gapšio mandatą. Balsuojant dėl keturių atskirų nusikalstamos veikos epizodų, nė už vieną nesurinkta privalomo mažiausio – 85 – Seimo narių balsų skaičiaus, kurio reikia mandatui panaikinti.

Čia yra atskirų teisuolių, kaip aš juos vadinu, individualios iniciatyvos, kurios yra visiškai absurdiškos.

Po balsavimo valdančiųjų ir opozicijos atstovai apkaltino vieni kitus slaptais susitarimais, veidmainiavimu, o Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė bei Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys Vytautas Bakas siūlė paleisti šį Seimą ir rengti pirmalaikius rinkimus.

A. Mazuronis kartojo manantis, kad Apeliacinio teismo sprendimas nėra galutinis, todėl lauks Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimo.

Lietuvos apeliacinis teismas dėl korupcinių nusikaltimų V. Gapšiui skyrė puspenktų metų laisvės atėmimo bausmę, jis šiuo metu kali Kauno kalėjime.

Politikui taip pat penkeriems metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.

Teismas konstatavo, kad buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG grupė“) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis prašė V. Gapšio, pasinaudojant Seimo nario padėtimi ir įtaka bendrapartiečiams, paveikti kitus valstybės tarnautojus – tuometinę Seimo pirmininkę, Darbo partijos frakcijos Seime narius, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovybę ir narius bei žemės ūkio ministrę, – kad šie vykdydami įgaliojimus teisėtai ir neteisėtai veiktų taip, kaip prašė R. Kurlianskis.

Anot teismo, už tai susitarta dėl neteisėto atlygio – užmaskuotų kyšių, kurie, V. Gapšiui pažadėjus paveikti prašomus asmenis ir pačiam atlikus R. Kurlianskio pageidaujamus veiksmus, gauti kaip papildoma 12,1 tūkst. eurų  nuolaida Darbo partijos politinei reklamai bei 15 tūkst. eurų parama viešajai įstaigai „Meno ir sporto projektai“.

Šioje politinės korupcijos byloje kaltais pripažinta ir Darbo partija, Liberalų sąjūdis, koncernas „MG grupė“, R. Kurlianskis, buvę Seimo nariai Eligijus Masiulis, Gintaras Steponavičius, Šarūnas Gustainis.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

manau

Absurdiška , kad valstybę valdo kriminalinių partijų koalicija ir kalintys kaliniai. Visiškas moralinis seimo bei valstybės diskreditavimas.

Nezabitauskas

Pirmalaikiai ar ne, rinkimai mums kainuotų tiek pat, o pagarbos ir pasitikėjimo neturinčiu seimu atsikratytume keliais mėnesiais anksčiau. Idėja racionali, o ne absurdiška! Absurdiška yra už ištiestą ranką (musei nubaidyti?) atimti politines teises žmonių išrinktam atstovui! Prof. Liudvika Meškauskaitė Žinių radijo penktadienio Dienos klausime susidorojimą su Gražuliu pavadino teisinio, moralinio ir politinio Lietuvos nuopolio pavyzdžiu. Ji trumpai, bet drūtai argumentais įrodė KT išvados, švelniai tariant, teisinį nepatikimumą (kas negirdėjo, vertėtų susirastį Žinių radijo portale laidos įrašą).

Puritonas

Pacanas pasakė, kad jo pagrindinis tikslas yra bandyti ant šitos istorijos sau susikrauti kažkokį politinį kapitalą, Čia pacano mazuroniuko žodis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS