Ministras: Rusijos sprendimas apsunkins E. Zingerio darbą parengti raportą ET | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: RUSIJOS SPRENDIMAS APSUNKINS E. ZINGERIO DARBĄ PARENGTI RAPORTĄ ET

Draudimas Lietuvos Seimo nariui Emanueliui Zingeriui atvykti į Rusiją apsunkins jo darbą rengiant pranešimą Europos Tarybos Parlamentinei Asamblėjai (ET PA) apie Rusijos opozicijos lyderio Boriso Nemcovo nužudymą, teigia užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Negalėjimas vykti į Rusiją padarys tą darbą labai sudėtingu. Po to, žinoma, bus labai lengva kaltinti, kad jis (E. Zingeris – BNS) neobjektyvus, kad neištyrė, nesidomėjo. Tiriant aplinkybes reikėtų apsilankyti ir Rusijoje“, – ketvirtadienį BNS sakė ministras.

Ketvirtadienį E. Zingeriui pranešta, kad jam uždrausta atvykti į Rusiją penkerius metus.

„Šį dar vieną žingsnį, tikėtina, sąmoningą, vertinčiau labai neigiamai“, – tvirtino L. Linkevičius.

E. Zingeris ketvirtadienį per spaudos konferenciją Seime teigė planavęs vykti į Maskvą rinkti medžiagą apie B. Nemcovo nužudymą ir jo tyrimą. Po Kremliaus draudimo E. Zingeris tvirtino, kad bus priverstas tai daryti nuotoliniu būdu.

Praėjusių metų gegužę ET PA paskyrė E. Zingerį pranešėju rengiant rezoliuciją dėl B. Nemcovo nužudymo aplinkybių ir jų tyrimo įvertinimo.

E. Zingeris yra „Boriso Nemcovo fondo už laisvę“ tarybos narys.

Rusijos opozicionierius nušautas 2015-ųjų vasario 27-osios vakarą ant tilto per Maskvos upę netoli Kremliaus, kai ėjo namo.

Nors penki vyrai buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl numanomos užsakomosios žmogžudystės įvykdymo, B. Nemcovo šeima ir šalininkai sako, kad nusikaltimo pėdsakai veda prie daug aukštesnio rango pareigūnų Čečėnijoje. Jie mano, kad nužudymo užsakovai išsisuko nuo teisingumo.

E. Zingeris nėra vienintelis Seimo narys, kuriam penkeriems metams uždrausta atvykti į Rusiją. Balandį Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė savo sankcijomis atsakiusi į Lietuvos sudarytą „Magnitskio sąrašą“, draudžiantį atvykti į Lietuvą Rusijos piliečiams.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Teisingas rusų sprendimas. Atsakymas į ES sankcijas.

gucė

na nafic

Konservas

Matot tyreju pavirto ,metu anekdotas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS