Ministro nuotrauka prie nužudyto Mato kapo sukėlė pasipiktinimo bangą | KaunoDiena.lt

MINISTRO NUOTRAUKA PRIE NUŽUDYTO MATO KAPO SUKĖLĖ PASIPIKTINIMO BANGĄ

  • 55

Pernai sausio pabaigoje Lietuvą sukrėtė žiauri keturmečio berniuko nužudymo istorija.

Kėdainiuose sunkiai sumuštas berniukas Kauno klinikose mirė sausio 27 d.

Jis itin sunkios būklės į ligoninę pateko iš namų Kėdainiuose. Už vaiko nužudymą teisiami berniuko mama ir patėvis.

Po šios žiaurios vaiko mirties Seimas susirinko į neeilinę sesiją ir buvo priimtos Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisos, kuriomis Lietuvoje uždraustas bet koks smurtas prieš vaikus, įskaitant fizines bausmes.

Artimų žmonių nužudytą Matą per mirties metines prisiminė Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis. Ministerija feisbuko paskyroje sausio 27-ąją pasidalino ministro žodžiais ir nuotrauka prie berniuko kapo.

Toks ministro poelgis sulaukė visuomenės pasipiktinimo. Žurnalistas Andrius Tapinas L. Kukuraitį pavadino fariziejumi – šventeiva, veidmainiu.

„Ministre Linai Kukuraiti, jūs tikintis žmogus, todėl turėtumėte gerai žinoti, kas yra fariziejus. Veidmainis, šventeiva.

Jūs esate blogiausio plauko fariziejus. Nes nuvažiuoti pasifotografuoti prie vaiko kapo, tada sudėti bereikšmių žodžių, slepiančią institucijos bejėgiškumą ir neįgalumą, trydą, pavadinti tai „Ministro žodžiu“ ir įdėti tai viešai, kad galėtumėte pasipiarinti, koks esate jautrus, yra neįtikėtinas fariziejiškumas. Ką jūs per šituos metus nuveikėt, ką jūs padarėt?

Ir cituoju jums, fariziejau-ministre, labai tinkamą ištrauką iš Evangelijos pagal Matą: „Jie viską daro, kad būtų žmonių matomi. Jie pasiplatina maldos diržus ir pasididina apsiaustų kutus <..> Aklas fariziejau! Pirmiau išvalyk taurės ir dubens vidų, kad būtų švari ir išorė!” (Mt. 23,5-26)

Gėda, ministre. Gėda, Linai. Ir gėda Socialinės apsaugos ir darbo ministerija“, – ministrą viešai gėdino žurnalistas.

„Aš negaliu patikėti tuo ką matau! Fotosesija ant vaiko kapo – dar sugalvoti šitaip reikia! Gėda, ministre!!! Nejaugi šioje valstybėje tikrai nebėra nieko švento?“ – prie kritikos ministrui socialiniuose tinkluose prisidėjo kita žurnalistė Daiva Žeimytė.

„Labai liūdna, kad gyvenu valstybėje, kurioje vaikų tragedijos ciniškai paverčiamos politiniu farsu, ideologija etc... Tai, kad korumpuota valdžia tyčiojasi iš gyvųjų, ne naujiena, tačiau valdžios nukvakėliai net ir kapus kėsinasi panaudoti politinei arenai“ – nusivylimą politikais liejo vienas internautų.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

Jei

nebūtų tos nuotraukos tai sakytų nuslėpė,viešas asmuo,visuomenės neinformavo ,kodėl"slaptai"buvo nuvažiavęs?Jau čia virš visko.Svarbu žmogų"ėsti" ir dorą,ne kokį nagląJei ministras nuvažiavo ant vargšo vaikelio kapelio gėlių padėti ir apmąstyti situaciją kaip iš jos išeiti-tokios graudžios,naikinančios,atsiprašyti vaikelio visų abejingų vardu.Kas Jums blogai?Kodėl žmonės kiršinami?

.

Laiku ir vietoje , tai esmė.

giriu

Ministras pasielgė labai gražiai. Kur kas gražiau nei skudurų demonstravimas visuose kvailuose "elito" baliuose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS