Miuzikle „Operos fantomas“ apsilankę G. Nausėda ir E. Bajarūnas pirko ne tik bilietus | KaunoDiena.lt

MIUZIKLE „OPEROS FANTOMAS“ APSILANKĘ G. NAUSĖDA IR E. BAJARŪNAS PIRKO NE TIK BILIETUS

Vyriausiajai tarnybinei etikos komisijai (VTEK) antradienį nutarus, kad miuzikle apsilankę prezidentas Gitanas Nausėda ir Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Eitvydas Bajarūnas supainiojo viešuosius ir privačiuosius interesus, žiniasklaida išsiaiškino, kad iš ambasados biudžeto buvo apmokėti ne tik renginio bilietai, bet ir keturių asmenų vakarienė.

Kaip nurodoma naujienų portalo „Delfi“ publikacijoje, ambasada keturiems asmenims apmokėjo ne tik bilietus į miuziklą, bet ir „svetingumo paketą“, kuris vienam žmogui kainuoja 362 eurus. Šiuo paketu teatre suteikiama šampano taurė bei dviejų patiekalų vakarienė viename iš Londono restoranų.

„Delfi“ teigimu, į teatrą pirktas ir dar vienas, penktasis, bilietas, kurio kaina 204 eurai. Kaip pažymi portalas, veikiausiai šis bilietas buvo skirtas vienam iš G. Nausėdos apsaugininkų.

Publikacijoje taip pat rašoma, kad miuziklą prezidentas ir ambasadorius stebėjo Londono „Her Majesty's“ teatre, kurio interneto puslapyje brangiausias bilietas į „Operos fantomą“ kainuoja 233 eurus.

ELTA primena, kad VTEK antradienį nustatė, jog miuzikle „Operos fantomas“ apsilankę prezidentas ir ambasadorius pažeidė įstatymą. Po tyrimo padaryta išvada, kad G. Nausėda pasinaudojo savo statusu ir padėtimi asmeninei naudai.

Tyrimo metu nustatyta, kad Prezidentūros atstovė praėjusių metų balandį kreipėsi į ambasadą Jungtinėje Karalystėje su prašymu pasiūlyti prezidentui kultūrinį renginį jo vizito Londone metu, pasibaigus oficialiems renginiams. Ambasada pasiūlė tris variantus, tuomet Prezidentūra informavo, kad prezidentas su žmona nueitų į „Operos fantomą“. Taip pat paprašyta, kad prezidentą į renginį palydėtų ambasadorius.

Prezidento, ambasadoriaus ir judviejų sutuoktinių apsilankymas teatre praėjusių metų gegužę buvo apmokėtas iš ambasados lėšų. Bilietai į renginį, VTEK teigimu, kainavo virš 1,6 tūkst. eurų.

E. Bajarūnas praėjus daugiau kaip keturiems mėnesiams po spektaklio už visus bilietus sumokėjo iš asmeninių lėšų.

Viešoje erdvėje pasirodžius informacijai apie galimą E. Bajarūno mobingą Užsienio reikalų ministerija (URM) ir Prezidentūra susiginčijo dėl to, ar ambasadorius toliau gali tęsti pareigas. Dėl šios situacijos ministerija atliko patikrinimą, kurio rezultatai parodė, kad ambasadorius pažeidė savo įgaliojimus.

Praėjusių metų spalį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis laikinai sustabdė ambasadoriaus E. Bajarūno funkcijas iki kol bus atstatytas konstruktyvus ir produktyvus Lietuvos atstovybės Londone darbas.

Rašyti komentarą
Komentarai (86)

Onutė

O kur dingo visų savivaldybių vagys?! Kur po užsienio kurortus laksto su sugulovėm ar su žmonom ar šiaip kokiom valkatom?! Ėda ,laka restoranuose ir viskas už rinkėjų pinigus! Skudurai ,butai ,namsi ,automobiliai už vogtus iš tautos pinigus. Jų vaikpalaikiai voliojasi Angluose baruose už tautos pinigus! Jau išsikvėpė komunisto sūnelis Tapinas. Ar kyšiu burną užščiaupė. Pats įdomu už kieno pinigus lošia ,didysis kartožnikas? Gal už tuos kur tauta surinko?!

Zenonai

ar matei tą, ką vadini pasistatė namą? Namas jau stovėjo. O ant jo užkergė kertuotą sloinyką. Gamtos sargiai padavė teisman. Logiška kad banko klerkas turėjo laimėti nes teisingumas kainuoja. O ką sargiai - negi iš savo kišenės?

Gincia

Žemiau plintuso nenukrisi.Gerovės valstybėje tokie vargšai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS