Naujas visuomeninis judėjimas taikysis paimti valdžią Vilniuje | KaunoDiena.lt

NAUJAS VISUOMENINIS JUDĖJIMAS TAIKYSIS PAIMTI VALDŽIĄ VILNIUJE

Steigiamas visuomeninis judėjimas „Junkis" turi ambicijų dalyvauti savivaldos rinkimuose, be visuomenininkų kviesdamas jungtis ir buvusį premjerą Algirdą Butkevičių bei buvusį Seimo pirmininką Artūrą Paulauską.

Judėjimo atstovas, žurnalistu ir visuomenininku prisistatantis buvęs socialdemokratas Saulius Povilaitis sako, kad judėjimas orientuosis ne tik į kitų metų savivaldos rinkimus, tačiau pripažįsta, kad vienas pagrindinių taikinių – Vilniaus miesto ir galbūt kitų didmiesčių savivaldybės.

„Ketiname dalyvauti, bet tai nėra pagrindinis tikslas. Viename kitame rajone, miestuose. Ne visuose, Vilniuje – tikrai“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Povilaitis.

Tarp judėjimo steigėjų – Vilniaus universiteto Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto profesorius Dalius Serafinas, Vaikų retų ligų asociacijos prezidentas Lietuvos pacientų forumo valdybos narys Danas Čeilitka, Viešojo administravimo instituto direktorius Andrius Stasiukynas, Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacijos atstovas Vidmantas Striška, kūrybininkė, visuomenininkė Gintarė Stokonytė.

D. Labučio / ELTOS nuotr.

Anot S. Povilaičio, tariamasi dėl bendradarbiavimo su kitais judėjimais Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune. Jis patvirtino, kad kalbamasi ir su atskirais politikais – buvusiu Lietuvos socialdemokratų partijos vadovu A. Butkevičiumi, savo judėjimą subūrusiu Artūru Paulausku.

„Butkevičius yra vienas iš tų, su kuriais šnekamės, kalbamės ir su kitais politikais, su Artūru Paulausku – jis parodė daugiau noro susipažinti (...). Politikų bus tikrai, bet kiek jie bus reikalingi judėjimui, spręs pats judėjimas kolegialiai“, – sakė jis.

Judėjimas pristato 17 pagrindinių deklaracijų, tarp kurių – sumažinti skurdą, badą, nelygybę, žadama orientuotis į lyčių lygybę, kokybiško išsilavinimo, sveikatos apsaugos principus, keliami aplinkosauginiai, „žaliojo“ transporto prioritetai.

Judėjimo atstovai artimiausiomis dienomis pavadinimu „Junkis“ žada registruoti ir visuomeninį komitetą, ir asociaciją. Šiuo metu, anot iniciatorių, „Junkis“ vienija apie 100 asmenų, aktyviausių - 20-30. Kas bus judėjimo lyderis, kol kas neskelbiama.

A. Butkevičius BNS praėjusią savaitę sakė, kad idėja kurti visuomeninį judėjimą kilo ir jam, ir kitiems buvusiems socialdemokratams, kurie buvo nepatenkinti Socialdemokratų partijos skilimu. Jis neatskleidė, kas iš socialdemokratų buria komitetą ir planus žadėjo pristatyti vėliau lapkritį.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovą, Europos Parlamento – gegužę.

GALERIJA

  • Naujas visuomeninis judėjimas taikysis paimti valdžią Vilniuje
K. Kovalėlio, K. Vanago / BFL, D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Vienas euro fanas kitas Vilniaus.Sugalvojo begerdami nauja samoksla.Judejimas.Tipo kad skurdziu nebutu pijoku ir t.t.

nnn

mazai prisilupo per dykaduonystes valdzioj...seni nusibezdeje dedules tupetu su anukais namie,o vadovaut tegul vadovauja jaunimas!

Ole

Jie be valdžios negali gyventi,patinka engti darbo liaudį. Šalin senų komunistų gaują!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS