Naujuoju Kolumbijos garbės konsulu Lietuvoje tapo J. Didžiulis | KaunoDiena.lt

NAUJUOJU KOLUMBIJOS GARBĖS KONSULU LIETUVOJE TAPO J. DIDŽIULIS

  • 0

Naujuoju Kolumbijos garbės konsulu Lietuvoje tapo prodiuseris, dainų kūrėjas, atlikėjas ir visuomenės veikėjas Jurgis Didžiulis.

Egzekvatūrą - leidimą vykdyti garbės konsulo Lietuvoje pareigas, - atsižvelgdamas į Kolumbijos prezidento ir diplomatijos vadovės sprendimą, pasirašė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Egzekvatūrą J. Didžiuliui antradienį įtiekė užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius.

„Greta verslo ir politinių santykių labai svarbu puoselėti žmonių tarpusavio ryšius, todėl siekiame, kad lietuviai ir kolumbiečiai geriau pažintų vieni kitus“, - pažymėjo viceministras.

Susitikime paminėta, kad Lietuva stengiasi išlaikyti artimą ryšį su Kolumbijos lietuvių bendruomene, toje šalyje susikūrusia pokario metais. Atkreiptas dėmesys į tai, kad gausėja kolumbiečių bendruomenė Lietuvoje.

J. Didžiulis pabrėžė esąs ir kolumbietis, ir lietuvis su dviem - Kolumbijos ir Lietuvos - piliečio pasais.

„Gerai suvokdamas abi kultūras, lengviau įžvelgiu galimybes bendradarbiauti ir abi tautas priartinti vieną prie kitos. Ir iki šiol buvau šioks toks neformalus Kolumbijos kultūros atašė - rengdavome kolumbietiškus gatvės renginius, sukūrėme „Patinka“ dainą kolumbietišku ritmu, o dabar visa tai galėsiu daryti oficialiai kartu su visa kolumbiečių bendruomene Lietuvoje“, - pažymėjo J. Didžiulis, kuris taip pat sumanė ir įgyvendina Lietuvos vienybę puoselėjantį „ToBeLT“ projektą.

Garbės konsulas yra užsienio valstybės paskirtas asmuo, kuris be finansinio atlygio siekia stiprinti dvišalius diplomatinius, ekonomikos ir kultūros santykius, teikia konsulines paslaugas. Šiuo metu užsienio šalims Lietuvoje atstovauja 49 garbės konsulai, o Lietuvai užsienio šalyse - 212 garbės konsulų.

GALERIJA

  • Naujuoju Kolumbijos garbės konsulu Lietuvoje tapo J. Didžiulis
  • Naujuoju Kolumbijos garbės konsulu Lietuvoje tapo J. Didžiulis
  • Naujuoju Kolumbijos garbės konsulu Lietuvoje tapo J. Didžiulis
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS