Norvegijoje A. Butkevičius susitiko su lietuvių bendruomene | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOJE A. BUTKEVIČIUS SUSITIKO SU LIETUVIŲ BENDRUOMENE

  • 1

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dviejų dienų darbo vizitą Norvegijos Karalystėje antradienį pradėjo susitikdamas su šioje šalyje gyvenančiais tautiečiais

„Nuoširdžiai vertinu Norvegijos lietuvių veiklą puoselėjant lietuvybę. Jūs visi savo žiniomis ir idėjomis galite prisidėti prie valstybės ir visuomenės bendrų darbų“, – susirinkusiems sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas paragino Norvegijoje įsikūrusius tautiečius palaikyti kuo glaudesnius ryšius su Tėvyne. „Norime aktyviai bendrauti su profesinių laimėjimų pasiekusiais Norvegijos lietuviais ir kviečiame juos pasidalyti patirtimi. Tai padės plėtoti dvišalius ryšius verslo, mokslo, kultūros srityse ir garsinti Lietuvos vardą“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Premjeras kvietė tautiečius aktyviai dalyvauti Lietuvos Nepriklausomybės minėjimo renginiuose, įsitraukti į valstybės atkūrimo šimtmečio programos renginius, siūlyti savo idėjas, kaip švęsti atkurtos valstybės 100 metų jubiliejų.

Norvegijos lietuvius domino, kokių priemonių Vyriausybė imasi siekiant mažinti emigraciją ir susigrąžinti išvykusius tautiečius. Pasak Ministro Pirmininko, Vyriausybės prioritetas – skatinti sugrįžti išvykusius ir naujus įgūdžius pritaikyti Lietuvoje. „Mūsų Vyriausybė didžiausią dėmesį skyrė ekonomikos skatinimui, darbo vietų kūrimui, atlyginimų didinimui, ir šiose srityse, ypač praėjusiais metais, pasiekėme gerų permainų“, – teigė premjeras.

Vyriausybės kanceliarija ėmėsi iniciatyvos koordinuoti programų, skatinančių užsienyje gyvenančių lietuvių sugrįžimą ir emigracijos mažinimą, įgyvendinimą.

Susitikimo metu Norvegijoje gyvenantys lietuviai kėlė dvigubos pilietybės, Norvegijoje dirbančių lietuviškų mokyklų pedagogų darbo stažo klausimus, domėjosi Vyriausybės siūlomu naujuoju socialiniu modeliu ir jo teikiamomis galimybėmis.

Taip pat buvo aptarta Astravo atominės elektrinės problematika. Tautiečiai domėjosi, kokių priemonių ketinama imtis užtikrinant saugumo reikalavimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

derybininkas

pagal feiso israiska matyt pasake kad pas mus ivedus eura kainos sumazejo gyvenimas pagerejo ir pasiule gristi i lietuva o gal uzmirso ka sake ir kur atvyko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS