Nuo kitų metų vaiko pinigai padvigubės? | KaunoDiena.lt

NUO KITŲ METŲ VAIKO PINIGAI PADVIGUBĖS?

Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija (LSDD) pavasario sesijoje sieks įtvirtinti, kad visi vaikai, besimokantys pagal ikimokyklinio ir pradinio ugdymo programas, galėtų gauti nemokamą maitinimą. Taip pat tikimasi bendro pritarimo dėl išmokų visiems vaikams didinimo.

Seimo nario Andriaus Palionio įregistruotame pasiūlyme norima įpareigoti valstybę iki 2018 m. gruodžio 31 d. mokėti 30 eurų dydžio išmoką, kaip yra šiuo metu, o nuo 2019 m. ją padidinti dar 30 eurų ir mokėti po 60 eurų už kiekvieną vaiką, nepaisant tėvų pajamų dydžio. Nuo 2020 metų sausio 1 d. išmoką vaikams siūloma padidinti, ir ji galėtų būti vieno valstybės remiamų pajamų dydžio.

„Kartu su koalicijos partneriais esame pasiruošę įgyvendinti keletą priemonių, kurios realiai pagerins Lietuvos žmonių gyvenimą - padės sustiprinti jų socialinę bei ekonominę gerovę. LSDD frakcija tikisi, kad mūsų idėjos sulauks ir kitų partijų palaikymo Seime“, - sako Seimo LSDD frakcijos seniūnas A. Palionis.

Tarp LSDD frakcijos pasiūlymų - idėja praplėsti lengvųjų automobilių įsigijimo ir jų techninio pritaikymo išlaidų kompensacijos gavėjų ratą. Priėmus pasiūlymą, šeimos, auginančios ar globojančios neįgalų vaiką (įvaikį), taip pat šeimos, auginančios ir globojančios 3 ir daugiau vaikų, bei šeimynos turėtų teisę vieną kartą per 6 metus gauti iki 32 bazinių socialinių išmokų dydžio (1216 eurų) kompensaciją automobiliui įsigyti.

Anot A. Palionio, norima keisti ir Gyventojų pajamų mokesčio įstatymą. Tikslas - paskatinti įmones imtis įvairių socialinių iniciatyvų, didinant darbuotojų motyvaciją sveikai gyventi, gerinti jų gyvenimo sąlygas ir siekti geresnių darbo rezultatų. Įstatymo projektu siūloma įgyvendinti papildomas priemones, skatinančias kvalifikuotus darbuotojus neišvykti į kitas šalis ieškoti geresnių darbo sąlygų ir galimybių didinti savo ir savo šeimos narių socialinę gerovę.

Pavasario sesijoje Seimo LSDD frakcija sieks sudaryti teisines prielaidas dokumentuose rašyti Lietuvos Respublikos ir užsienio piliečių nelietuviškus vardus ir pavardes nelietuviškais lotyniško pagrindo rašmenimis.

Taip pat paruoštas Psichikos sveikatos priežiūros įstatymo pakeitimo projektas, kurio tikslas yra apsaugoti visuomenės narius nuo asmenų, kuriems diagnozuota priklausomybė nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų, keliamos grėsmes sveikatai, gyvybei ir turtui. Siekiama sudaryti galimybę teismo sprendimu apriboti asmens, kuriam diagnozuota priklausomybė nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų ir keliančių grėsmę savo, savo šeimos ir visuomenės turtui, veiksnumą.

Seimo LSDD frakcija siūlys įteisinti naują, prie šiuolaikinių technologijų galimybių pritaikytą, saugią balsavimo formą - balsavimą internetu. Tikimasi, kad toks sprendimas paskatins rinkėjus aktyviau dalyvauti vyksiančiuose Prezidento, Seimo, Europos Parlamento, savivaldybių tarybų rinkimuose ir referendumuose.

Taip pat šioje sesijoje bus siekiama didesnio skaidrumo savivaldoje, todėl LSDD frakcija siūlys numatyti, kad savivaldybių kontrolieriai būtų atskaitingi Valstybės kontrolei.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kaunietė

Šiaip vaiko pinigai mokami visiems vaikams šiemet,jei kas nežino,apie joki asiocialuma kalba neina,nes vaikams tie pinigai pvaverčia,nes milijoniniu atlyginimu noekas nenori moketi

ingrida

tomui na taip tai gal ir neigaluma zmonems nemoket?

Tomas

Aplamai naikinti reikia tuos pinigus ir visokias pasalpas jos yra nereikalingos aplamai visuomenei... Kodel normalus dirbantis zmones turi islaikyti tuos visus socialinius degradus ir daugevaikes seimas... Prisidirbai vaiku ir augink juos kaip nori.. Vienintelis dalykas kas likti turetu tai pencijos ir bedarbio pasalpos galbut bet ir tai zymiai jas sumazinti reikai ypac terminus... Dabar visi priprate gauti viska nemokamai. O problema isprestir eikai keliant bendra algu lygi salyje ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS