Olimpinį čempioną V. Alekną perviliojo Liberalų sąjūdis | KaunoDiena.lt

OLIMPINĮ ČEMPIONĄ V. ALEKNĄ PERVILIOJO LIBERALŲ SĄJŪDIS

  • 13

Olimpinis disko metimo čempionas Virgilijus Alekna į Seimą kandidatuos vienmandatėje Naujamiesčio apygardoje Vilniuje ir bus įrašytas į opozicinio Liberalų sąjūdžio kandidatų sąrašą, pranešė partijos pirmininkas Eligijus Masiulis.

„V.Alekna kaip nepriklausomas kandidatas kartu su Liberalų sąjūdžio vėliava eis į šiuos Seimo rinkimus, jį planuojama iškelti Vilniuje Naujamiesčio rinkimų apygardoje, atitinkamus sprendimus artimiausiu metu turi priimti tiek Vilniaus skyrius, tiek partijos taryba gegužės 28 dieną, tačiau svarbiausias dalykas, kad jo sukaupta gyvenimiška patirtis, jo žinomumas, pagalba ir įdirbis garsinant Lietuvos vardą labai pasitarnaus Lietuvos politikai“, – apie kandidatą spaudos konferencijoje Vilniuje antradienį sakė Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

Kokia vieta garsiam sportininkui teks sąraše, kol kas nežinoma. Pasak E.Masiulio, tai paaiškės per Liberalų sąjūdžio tarybos posėdį gegužės pabaigoje.

V.Alekna patvirtino apie politiką galvojęs jau seniai, tačiau sprendimą priėjęs praėjusį penktadienį, kartu išeidamas iš darbo Vidaus reikalų ministerijoje, kur ėjo patarėjo pareigas.

„Apie politiką aš galvojau seniai, kai tik baigėsi mano sportinė karjera, buvo daug svarstymų, pokalbių, ir žengiau šį žingsnį gerai apgalvojęs, pasirinkau tikrai atsakingai ir manau, kad turėsime ką nuveikti Lietuvos sporto labui“, – spaudos konferencijoje sakė V.Alekna.

„Sprendimas priimtas galutinai šiandien, o šiaip apsisprendžiau penktadienį, tada išėjau iš VMM patarėjo sporto klausimais. (...) Išėjau savo noru, turėsiu vasarą, galėsiu daug laiko skirti būtent rinkiminei kampanijai, tai man visiškai nauja erdvė ir dar daug ko teks mokytis“, – sakė V.Alekna.

Klausiamas, kodėl pasirinko kandidatuoti su liberalais, nors jį kalbino ir kitos partijos, pvz., socialdemokratai, V.Alekna sakė sprendimą priėmęs „tikrai atsakingai“, o į klausimą, kokios yra jo politinės pažiūros, atsakė: „Liberalų vykdoma politika man yra priimtina“.

„Patinka žmonės, turiu labai daug pažįstamų žmonių, kurie yra Liberalų sąjūdžio nariai ar prijaučiantys, manau, tai teisingas sprendimas, kalbėjau ir su socialdemokratais tomis temomis, bet likau prie šio sprendimo (kandidatuoti su Liberalų sąjūdžiu)“, – sakė V.Alekna.

Anksčiau buvo skelbta, kad V.Alekna Seimo rinkimuose dalyvaus su socialdemokratais. Šios partijos vicepirmininkas Algirdas Sysas BNS prieš savaitę sakė, kad V.Alekna informavo, jog rinkimuose nedalyvaus.

V.Alekna yra 2000 metų ir 2004 metų vasaros olimpinių žaidynių čempionas ir dukart pasaulio čempionas.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną. Sostinės Naujamiesčio apygardoje, kur kandidatuos V.Alekna, jam teks rungtis su konservatorių kandidatu diplomatu Žygimantu Pavilioniu, socialdemokratų – premjero patarėju Faustu Latėnu, čia kandidatuoti turėtų „Tvarkos ir teisingumo“ rinkimų štabo vadovas parlamentaras Valdas Vasiliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Mikasas

Geriau jau nebejuokintu... Dar Mineda pasikvieskite... :D

jonas

Man labai gaila kad as klydau manydamas kad Alekna tvirtas ir turintis savo tvirta nuomone pilietis.Gaila kad jus praradote savo autoriteta.

kalafiorai.

Koks panasus i a.a A.Brazauska. Dar viena garsi asmenybe, tikrai simonko truksta, butu tiesiai i desimtuka. aliberalai turi geras smegenis kaip kalafiorai. Sekmes jiems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS