Opozicija abejoja dėl Susisiekimo ministerijos kanclerės mokslų už valstybės pinigus | KaunoDiena.lt

OPOZICIJA ABEJOJA DĖL SUSISIEKIMO MINISTERIJOS KANCLERĖS MOKSLŲ UŽ VALSTYBĖS PINIGUS

  • 3

Kai kurie opozicijos nariai reiškia abejones, ar Susisiekimo ministerijos kanclerė Inga Černiuk turėjo studijuoti už valstybės pinigus, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Ji Vadybos ir ekonomikos universitete (ISM) per pusmetį išklausė vadovų programos modulį „Taikomoji organizacinė psichologija", o ministerija padengė 80 proc. studijų kainos – 2634 eurus.

„Kancleriui turbūt reikia organizacinės psichologijos. Bet ar nebuvo galima šių žinių pasisemti pigiau? Juk mokymų kaina įspūdinga, taip pat nežinia, ar reikėjo būtent tokių studijų. Kyla klausimų ir dėl to, ar be konkurso kanclerę pasirinkusi Susisiekimo ministerija už prekę mokėjo teisingą kainą. Galbūt buvo galima rinktis žmogų su tokiomis žiniomis, už kurias valstybei nereikėtų mokėti papildomai“, – sakė Seimo Audito komiteto vadovė konservatorė Ingrida Šimonytė.

Tuo metu šiam komitetui priklausanti socialdemokrate Rasa Budbergytė mano, kad valstybė turėtų aiškiai reguliuoti, ar į aukšto rango tarnautojus gali būti investuojama būtent taip: „Gal tai ir naudinga, bet ši tvarka turėtų būti aiškiai apibrėžta įstatymais, o ne daromos išimtys konkretiems pareigūnams."

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

PILIETIS

Nieko naujo kad Konservatoriai neteke valdzios nes buvo nustumti nuo riebaus valstybes lovio dabar ivairiausiais budais pastoviai smeizia ir kiek imanoma trukdo darniai ir atsakingai dirbanciai vyriausybei. As manau KAD SI VYRIAUSYBE IR TOLIAU SEKMINGAI DIRBS TAUTOS LABUI.Ositai valstybes tarnautojai linkiu stiprybes kad nekreiptu jokio demesio i kazkokias sapaliones.

Pilietė

Bet ar gali į tokias pareigas patekti žmogus neturėdamas tokių žinių?? Dar sakote, kad Lietuvoje perdaug universitetų. Matote, kad net ministerijose žmonės dirba be būtinų žinių. Kas negerai Lietuvoje??? Gal eilinių tėvų vaikai, turėdami pakankamai būtinų žinių , į jokias ministerijas ir kitas valstybės tarnybas nepatenka??? Kaip Jūs manote? Ar ministerijos kanclerei reikėjo pulti į mokslus? Negi Jūsų pačių išsilavinę vaikai negalėtų užimti tą postą ir turėtų pakankamai žinių susitvarkyti su kanclerės pareigybe???

Petras

Simonyte tegul abejoja savo nuveiktais darbais uzdarant Snora, kai administratoriai isgrobste desimtis milijonu, o daugelis zmoniu ir imoniu neteko pinigu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS