P. Urbšys: R. Karbauskio veiksmai kenkia partijai | KaunoDiena.lt

P. URBŠYS: R. KARBAUSKIO VEIKSMAI KENKIA PARTIJAI

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio veiksmai lankantis viešųjų ryšių agentūroje ir atsakant į su tuo susijusius klausimus kenkia šiai politinei jėgai, sako LVŽS frakcijos Seime narys Povilas Urbšys.

P.Urbšys penktadienį BNS pareiškė, kad R.Karbauskis sudaro sąlygas manyti, kad asmeniniai jo santykiai su susitikime ketvirtadienį dalyvavusia, neseniai knygą išleidusia buvusia Seimo nare Greta Kildišiene „iškeliami aukščiau valstybinio, bendro, viešojo intereso“.

„Tokie dalykai tiesiogiai pradeda kenkti pačiam R.Karbauskiui kaip politiniam lyderiui, ne tik partijai, bet ir pačiai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai, (...) ir Vyriausybei“, – sakė parlamentaras.

„Turime sutikti, kad norint vykdyti pokyčius, kad ir nepopuliarius, yra labai svarbu turėti moralinį autoritetą kaip politinei jėgai“, – pridūrė jis.

Jeigu jis dar manys, kad G.Kildišienės viešųjų ryšių akcija yra vienas prioritetų, kuris prilygsta mokestinei reformai, aukštojo mokslo reformai, socialinių problemų sprendimui, tai tokiu būdu jis kenkia ir sau, ir kenkia tai pačiai G.Kildišienei.

Seimo narys tvirtino, kad „valstiečių“ lyderio veiksmai sudaro galimybes interpretuoti, kad jis nėra atviras, kažką slepia ar meluoja.

„Jeigu jis dar manys, kad G.Kildišienės viešųjų ryšių akcija yra vienas prioritetų, kuris prilygsta mokestinei reformai, aukštojo mokslo reformai, socialinių problemų sprendimui, tai tokiu būdu jis kenkia ir sau, ir kenkia tai pačiai G.Kildišienei“, – kalbėjo P.Urbšys.

Jis priminė, kad Seimo „valstiečių“ frakcija buvo bene arčiausiai skilimo, kai „frakciją buvo bandoma įtraukti į G.Kildišienės viešųjų ryšių akciją“. Šių metų pradžioje, kai G.Kildišienė dar dirbo Seime, ji ir R.Karbauskis turėjo aiškintis dėl politiko valdomo „Agrokoncerno“ išnuomoto automobilio G.Kildišienės motinai.

„Tada, kai prasidėjo džipo istorija, R.Karbauskis, veikiamas G.Kildišienės, pradėjo laikytis slėpimo taktikos. Ir aš dabar matau analogišką klaidą“, – kalbėjo P.Urbšys.

Jis teigė, kad partijos pirmininkas turės pasiaiškinti ir LVŽS, ir jos frakcijos Seime nariams, ir visuomenei.

„Reikia imti ir paaiškinti“

„Valstiečių“ pirmininko pavaduotoja, Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė BNS sakė, kad jeigu R.Karbauskis neturi ko slėpti, jis turėjo jau ketvirtadienį išdėstyti susitikimo aplinkybes.

„Aš manau, kad niekada nereikia nuo nieko slapstytis, nes visada bet koks vengimas tiesiai atsakyti į klausimus sukelia abejonių, ir tos abejonės yra galbūt kitokio atspalvio negu yra iš tikrųjų. Mano manymu, ir kaip aš elgčiausi tokiose situacijose – bet kokiu atveju, jeigu tavęs paklausia, jeigu atvyko žiniasklaidos atstovai, reikia imti ir paaiškinti. Jeigu tu nieko neslepi, esi atviras žmogus, tai tu sakai viską, kas yra“, – teigė politikė.

Parlamentarė taip pat tvirtino, kad ją „tiesiog apstulbino“ renginys praėjusią savaitę vykusiame „Naisių vasaros“ festivalyje, kai G.Kildišienės knyga buvo platinama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos palapinėje.

„Palapinė, partijos simbolika – ir Gretos Kildišienės knyga, kuri visiškai nesusijusi su mūsų partija. (G.Kildišienė) tebėra partijos narė, mes nuo jos atsiriboti negalime, bet vis tiek festivalis, kaip ir skelbta, skirtas visai šeimai, vaikams“, – kalbėjo R.Baškienė.

„Juo labiau buvo ką tik įvykusi Valstybės diena. Knygos apie karalių Mindaugą, karalienę Mortą, kokius nors valstybės žymius akcentus būtų tikusios, net knygos vaikams, jų R.Karbauskis labai daug yra parėmęs ir padaręs nepaprastai daug gerų darbų išleisdamas. Gretos Kildišienės knyga iš tikrųjų iškrenta iš to konteksto“, – pridūrė R.Baškienė.

Politikė tvirtino, kad G.Kildišienės sprendimas išleisti knygą buvo klaida.

„Manau, kad knygos išleidimas yra pačios G.Kildišienės privatus reikalas, nors kaip politikė, kuri tikrai ir metais politikoje, ir amžiumi esu jau sena, tikrai tokios klaidos nedaryčiau“, – sakė R.Baškienė.

Nepanorę būti įvardytais BNS šaltiniai nurodė, kad ketvirtadienį vykęs R.Karbauskio, G.Kildišienės, viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės susitikimas buvo numatytas neseniai išleistos G.Kildišienės biografinės knygos „Atvirai“, taip pat šios knygos viešinimo ir platinimo kampanijai aptarti.

BNS ketvirtadienį atvykus į viešųjų ryšių kompanijos „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpas, juos pasitikęs kultūros ministrės patarėjas Linas Kontrimas pasiūlė užeiti į kabinetą. Tai padarius, jis uždarė duris ir kūnu užtvėrė išėjimą. Dėl to žurnalistai negalėjo matyti vaizdo į pagrindinį patalpų koridorių.

Žurnalistams paprašius išleisti iš kabineto bei pabandžius atidaryti duris L.Kontrimas prispaudė jas koja.

R.Baškienė pareiškė, kad toks L.Kontrimo elgesys neatitinka jo pareigų.

„Teigiama, kad tai nebuvo vien privatūs dalykai, tai galima buvo pasakyti ir elgtis labai pagarbiai su žiniasklaidos atstovais. Jeigu, kaip rašoma, kad kultūros ministrės patarėjas užremia kojomis duris, tai mažų mažiausiai neatitinka jo, kaip kultūros ministrės patarėjo, lygmens“, – sakė politikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Monika

Man tikrai neįdomu, kas su kuo miega ir už kokius pinigus Kildišienė perka automobilius, spausdina knygas. Aš įsitikinus, kad šie pinigai tikrai ne iš mūsų mokėtojų kišenės ir nevogti. Bet dar neteko matyti, kad šitaip būtų puolama partija, kuri nevagia, bet kovoja su korupcija Sėkmės Karbauskui, Urbšy, būk stiprus ir ištvermingas, viską darote gerai, todėl ir puola. Nekreipkite dėmesio, šunys palos ir nustos.

isvada po paskutinio skandalo

Mano manymu, kad Kildisiene kazkas naudojasi ,kad kompromituotu valstieciu partija

cha cha cha

Duodu puikų patarimą “valstiečiams”. Kaip žmogus altruistas - patarimas už dyką: įveskit partijoje grupinį seksą – ir neliks nuskriaustų bei nepatenkintų vienas kitu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS