Patarėjas gina S. Skvernelį: premjeras emigruoti neskatino, jis – sarkastiškas | KaunoDiena.lt

PATARĖJAS GINA S. SKVERNELĮ: PREMJERAS EMIGRUOTI NESKATINO, JIS – SARKASTIŠKAS

Paviešintame garso įraše, kuriame galima girdėti premjerą medikų atstovams kalbant apie emigraciją ir sakant „pasakykite, kad išvažiuotų“, yra išimtas iš konteksto, teigia Sauliaus Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas.

„(...) labai norėtume, kad įrašai būtų viešinami ne iškarpyti, o visi, ir būtų aiškus kontekstas. Man pačiam ten teko dalyvauti pasitarime, kai buvo susitinkama su medikų atstovais po jų mitingo, ir labai aiškus kontekstas“, - Eltai sakė patarėjas.

Pasak S. Malinausko, jaunų medikų atstovai klausė, ką jie turėtų pasakyti mitinguojantiems kolegoms, ir išgirdo atsakymą, kad pozityvių žinučių apstu - tai ir didėjantys atlyginimai, didėjančios draudžiamos pajamos, stipendijos, jungiamos kartu su darbo užmokesčiu.

„(...) buvo pasakyta, kad to nepakanka ir galbūt reikėtų papildomų naujų žinučių, nes kitu atveju teks išeiti ir paraginti rezidentus išvykti. Na, ministras pirmininkas, o aš žinau jo charakterį ir būdą, be jokios abejonės, atsakė pakankamai sarkastiškai ar aštriai, kad jei jūs nematote kito kelio, - eikite ir raginkite“, - sakė patarėjas.

S. Malinauskas tikino, kad reikėtų girdėti visą įrašą, o ne tik paviešintą paskutinę S. Skvernelio ištartą frazę, ir pridūrė, kad premjeras neragino Lietuvą palikti nė vieno asmens.

Pirmadienį žurnalistė Rita Miliūtė asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paviešino garso įrašą, kuriame galima girdėti, kaip medikų atstovai klausia premjero, ką jie turėtų pasakyti sistema nusivylusiems ir protestuojantiems rezidentams. Įraše kalbanti moteris skundžiasi negalėsianti pranešti susirinkusiems nieko naujo, į ką pateikiamame įraše ministras pirmininkas replikavo: „pasakykit, kad išvažiuotų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tam ,,Ne žurnalistai...''

Argi tik Nepriklausomybės laikotarpiu meluojama?Kiekvienas žino,bet ne kiekvienas nori pripažinti,kad kaip tik melagystės ir viskas,kas blogiausia,yra paveldėta iš ,,garbingosios''sovietijos.

Ne žurnalistai o liežuvininkai

Štai ko jie išmoko per nepriklausomybės metus – meluoti, iškraipyti žodžius ir mintis, skandalus daryti. O apie teisingų žinių sklaidą jiems seniai nusispjauti.

Klaipėdietis

Taip pat sėkmingai galėtume paraginti šį premjero patarėją prisiminti apie ištrintą ar kitaip sunaikintą pasitarimo įrašą dėl duomenų teikimo žiniasklaidos atstovams iš registrų centro.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS