Pirmininkauti Ekonomikos komitetui siūlomas R. Sinkevičius | KaunoDiena.lt

PIRMININKAUTI EKONOMIKOS KOMITETUI SIŪLOMAS R. SINKEVIČIUS

Seimo Ekonomikos komitetui siūlomas vadovauti Socialdemokratų darbo frakcijos narys buvęs susisiekimo ministras Rimantas Sinkevčius, parlamentaras Artūras Skardžius iš Ekonomikos komiteto pereis į Aplinkos komitetą, BNS antradienį patvirtino Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Ligšiolinis šio komiteto vadovas „valstietis“ Virginijus Sinkevičius tapo ūkio ministru, po koalicijos partnerių socialdemokratų skilimo pakeitęs Vyriausybėje iš ūkio ministro pareigų pasitraukusį Mindaugą Sinkevičių. Todėl, pagal valdančiųjų susitarimą, atsilaisvinusi komiteto pirmininko vieta atitenka socialdemokratų darbo frakcijai.

Algirdas Butkevičius lieka dirbti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete. Anksčiau jis buvo minimas kandidatu užimti į Ekonomikos komiteto vadovus.

Po Antikorupcijos komisijos, tyrusios Ekonomikos komitete dirbančio socialdemokratų darbo frakcijos nario A. Skardžiaus interesus energetikoje, nepalankių išvadų, parlamentaras frakcijos sprendimu nuo šiol turėtų dirbti Aplinkos apsaugos komitete.

Dėl šių pasikeitimų komitetuose antradienį sutarta socialdemokratų darbo frakcijoje. Visus šiuo pokyčius komitetuose dar turi patvirtinti Seimas.

Premjeras Saulius Skvernelis koalicijos partnerių pasirinkimą dėl A. Skardžiaus vertina teigiamai. 

„Pagrindinis dalykas yra Ekonomikos komitetas, ten pagrindiniai sprendimai,“ – antradienį Seime teigė premjeras.

Tačiau Aplinkos apsaugos komiteto vadovas „valstietis“ Kęstutis Mažeika abejoja, ar A. Skardžius tinkamas dirbti jo vadovaujamame komitete.

„Aplinkos apsaugos komitetas atsakingas išskirtinai už visus atsinaujinančios energetikos klausimus, o tai yra jo (A. Skardžiaus – BNS) tiesioginis interesas, ką nustatė Antikorupcijos komisija, kad tie interesai (vieši ir privatūs – BNS) yra susikirtę, Manau, kad tai (A. Skardžiaus darba komitete – BNS) dar labiau galės įtakoti tam tikrus įstatymus nei turėjo tą galimybę Ekonomikos komitete ar Energetikos komisijoje“, – BNS pareiškė K. Mažeika.

Antikorupcijos komisija yra nustačiusi, kad A. Skardžius, turėdamas interesų atsinaujinančių išteklių energetikoje ir teikdamas įstatymų pataisas, galėjo pažeisti viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje nuostatas.

A. Skardžiaus šeimos nariai dalyvauja energetikos versle, o Specialiųjų tyrimų tarnyba komisijai yra pareiškusi, kad A. Skardžiaus teiktos pataisos dėl atsinaujinančių išteklių galėjo sudaryti išimtines sąlygas mažųjų saulės bei vėjo elektrinių savininkams, nes šiuose versluose jis turėjo interesų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kol

buve kom. veikejai versys prie valdzios /lovio/ gero nelauk nes juos palaiko demoniski oligarchai susivoge visus milijardus skirtus zmonem tai nusikalteliu kompanija palaikoma briuseliniu /istatymu/.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS