Politikai, visuomenininkai buriasi į Ukrainos Krymo draugų grupę | KaunoDiena.lt

POLITIKAI, VISUOMENININKAI BURIASI Į UKRAINOS KRYMO DRAUGŲ GRUPĘ

  • 4

Kiek daugiau nei 20 politikų ir visuomenininkų penktadienį pranešė susibūrę į Ukrainos Krymo draugų grupę.

To jie ėmėsi minint ketvirtąsias šio Rusijos aneksuoto pusiasalio metines.

Pranešime rašoma, kad grupės tikslas – kelti ir palaikyti Ukrainos teritorinio vientisumo atkūrimo iniciatyvas.

„Rusijos įvykdyta Krymo aneksija – šiurkštus svarbiausių tarptautinės teisės principų ir Europos saugumo sistemos pažeidimas. Europos Sąjungos ir atskirų valstybių sankcijos, pritaikytos Rusijai dėl šio veiksmo, liudija politinį tarptautinės bendruomenės apsisprendimą“, – nurodo susibūrusi grupė.

Tarp jos narių – dešimt Seimo narių, žurnalistai Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Tomas Dapkus, Vladimiras Laučius, politologai, istorikai.

„Siekiame, kad Ukrainos Krymo draugų grupės Lietuvoje įkūrimas taptų paskata analogiškoms iniciatyvoms ir kitose Vakarų valstybėse“, – pranešime spaudai cituojamas vienas iš grupės įkūrimo iniciatorių, Seimo narys Laurynas Kasčiūnas.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metų kovą, kai Kijeve buvo nuverstas Maskvos palaikomas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ona

Taip ir liks "Ukrainos Krymo draugais" tik ant popieriaus,nes Krymas yra ir bus Rusijos dalimi,Panoro žmogeliai vaiduoklio šešėlio draugais būti?

VYTAUTAS

KRYME LIETUVIUKAI ANT BAČKŲ PROPAGANDOS NELOS,KAIP KIJEVE,PO KURIOS ŠALIS NUSKURDO,TAPO PILIETINIO KARO ZONA.

baikit tas nesamones

ten sakalai grobsto sali ,kuriam didesnis kasnis klius,o jus palaikot hunta ,putinas su haholais greit pakeis Lietuvius Lietuvoje haholais ir vel bus 3 milijonai,tik kalbet teks rusiskai,toks putino planas,ten bardakas greit ten bus naujas Maidanas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS