Prašoma premjero pasiaiškinimo dėl gėjų santuokų įteisinimo | KaunoDiena.lt

PRAŠOMA PREMJERO PASIAIŠKINIMO DĖL GĖJŲ SANTUOKŲ ĮTEISINIMO

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Audronius Ažubalis, Laurynas Kasčiūnas ir Paulius Saudargas kreipėsi į ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, prašydami paaiškinti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją dėl Vyriausybės pozicijos tos pačios lyties santuokų įteisinimo klausimu.

Konstitucinis Teismas (KT) šiuo metu nagrinėja bylą, kurioje skundžiamas Migracijos departamento sprendimas neišduoti leidimo gyventi šalyje užsienio piliečiui, sudariusiam santuoką Danijoje su tos pačios lyties Lietuvos piliečiu. KT posėdyje vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas pareiškė, kad Lietuva galėtų pripažinti tos pačios lyties santuokas, sudarytas užsienyje. Po posėdžio, komentuodamas Konstituciniame Teisme išreikštą poziciją, ministras E. Misiūnas pasisakė plačiau.

„Jie turi teisę sudaryti santuoką, gyventi tam tikrame teisiniame susitarime su įvairiomis teisinėmis pasekmėmis. Šiuo atveju žiūrėčiau gana liberaliai. Manau, kad galėtų“, - žurnalistams sakė E. Misiūnas, paklaustas, ar homoseksualų santuokos turėtų būti pripažįstamos Lietuvoje.

Anot Seimo narių, šis E. Misiūno pasisakymas nurodo palankų Vyriausybės atstovo požiūrį ne tik į užsienyje sudarytų tos pačios lyties santuokų pripažinimą, bet ir tokių santuokų įteisinimą Lietuvoje. Todėl A. Ažubalio, L. Kasčiūno ir P. Saudargo paklausime premjerui teiraujamasi, ar ši E. Misiūno išsakyta pozicija atitinka iki šiol gana kritišką Vyriausybės ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos, kurios nariu yra ir S. Skvernelis, laikyseną dėl vienalyčių santuokų įteisinimo Lietuvoje. Rašytinį Seimo narių paklausimą paskatino ir tai, kad lapkričio 8 d. vykusiame Vyriausybės pusvalandyje S. Skvernelis neatsakė, kokia yra Vyriausybės pozicija šiuo klausimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

...

Reikia referendumo: "Arba ES tas 'mažumas' uždraudžia, arba - mes iš tokios ES išstojam!".

as

visus pavyzdzius imam is vakaru, tai kam dabar burnas ausint

Anonimas

Visus lauk iš mūsų šalies,nes tai yra Šventa Marijos žemė ir kad dergtu ją tai nedovanota. Putinas ir tas veja visus tuos išsigymėlius iš Rusijos,o mes dar tuos ruskius turime priimti.Atsipeikėkit tautiečiai. Kokia gali būti kalba apie nesveikų žmonių santuoka.Ir mūsų vaikams bus nesaugu,nes jie kaip erkės plėsis ir vogs mūsų vaikus.Ar mažai yra pavyzdžių ką išdarinėja žiobienė šakalienė,šalaševičiūtė, visi soc. darbuotojai.Tai jų geras biznis sugalvotas.Visus reikia teisti,o pedofilus izoliuoti nuo visų. Mes esame krikščionys ir pripažįstame tik moters ir vyro santuoką,kitos kalbos negali būti. Laižo ES mūsų padlaižūnai šiknas,o tegul nekalba už mus visus mes niekada tam nepritarsime.Visus kuo toliau nuo mūsų šalies.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS