Premjeras atsakė į prezidentės linkėjimą: „valstiečiai“ populizmu neužsiima | KaunoDiena.lt

PREMJERAS ATSAKĖ Į PREZIDENTĖS LINKĖJIMĄ: „VALSTIEČIAI“ POPULIZMU NEUŽSIIMA

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad sunku pasakyti, ką prezidentė Dalia Grybauskaitė naujametiniame linkėjime kovoti su populizmu turėjo omenyje.

Kartu, tikina ministras pirmininkas, jo vadovaujama Vyriausybė ir „valstiečiai“ populizmu neužsiima. Pasak premjero, valdantieji per dvejus metus, praleistus valdžioje, nepadarė nė vieno populistinio darbo.

„Čia turėtų pati autorė (D. Grybauskaitė. - ELTA) pasisakyti. Manau, kad ateis laikas, kada mes studijuosime pasisakymus, frazes, žodžius, bet kol kas autorė yra, tai gal gali ji paaiškinti“, - „Žinių radijui“ kalbėjo S. Skvernelis. Pasak premjero, tai, kas yra prezidentės žodžių adresatas, kiekvienas turi spręsti pats.

„Matyt, kiekvienas gali prisitaikyti ir pritaikyti kam nori. Kai kas tai suprato, kai kas pakomentavo“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Ne, deja, mes darome realistinius darbus. Ir apkaltinti populizmu tikrai negalima. O jei parodys bent vieną populistinį darbą padarytą ar pažadą, galėtume padiskutuoti.

Tačiau, gynėsi premjeras, prezidentės žodžiai negali būti taikyti „valstiečių“ atžvilgiu. Nors, pabrėžė Vyriausybės vadovas, populizmu „valstiečiai“ buvo pradėti kaltinti iš karto po to, kai laimėjo rinkimus, vis dėlto, akcentavo S. Skvernelis, valdantieji nepadarė nė vieno populistinio darbo.

„Buvo bandoma daryti (kaltinti populizmu. - ELTA) iš karto po rinkimų, bet įvardinkite bent nors vieną priemonę, kurią padarė „valstiečiai“ per dvejus metus, kuri būtų populistinė. Ne, deja, mes darome realistinius darbus. Ir apkaltinti populizmu tikrai negalima. O jei parodys bent vieną populistinį darbą padarytą ar pažadą, galėtume padiskutuoti“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Trečiadienį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sukritikavo prezidentės naujametinį linkėjimą kovoti su agresyviu populizmu. Pasak parlamento vadovo, D. Grybauskaitė tiesiog sugalvojo gerai skambančią frazę, kad ši būtų cituojama.

„Aš jų (prezidentės žodžių. - ELTA) nepriėmiau, aš tiesiog turiu savo įsitikinimus ir, manau, kad mes turime įveikti ne karingumu, o įveikti ramybe, įveikti bendradarbiavimu, siekiant viso šito, o ne keliant karo vėliavas“, - „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovas pridūrė, kad šalies vadovė, pabrėždama populizmo rizikas, tiesiog ieško gerai skambančių frazių. Pasak Seimo pirmininko, populizmas yra neišvengiamas reiškinys. „Populizmas visada buvo ir bus, kadangi per rinkimus yra žadama daug daugiau, negu galima įgyvendinti“, - apibendrino V. Pranckietis.

D. Grybauskaitė, komentuodama Seimo vadovo pareiškimą, sakė, kad tai, ką ji norėjo pasakyti naujametiniame linkėjime, buvo labai aišku.

Naujametiniame sveikinime D. Grybauskaitė pabrėžė, kad 2019 m. laukia daugybė iššūkių šalies viduje ir tarptautinėje arenoje.

„Kitais metais laukia daugybė iššūkių. Ir tarptautinėje arenoje, ir šalies viduje. Viską įveiksime, jeigu neleisime įsigalėti karingam neraštingumui ir agresyviam populizmui. Saugokime laisvą Lietuvą bei mūsų žmonių teises ir laisves“, - naujametiniame sveikinime sakė prezidentė D. Grybauskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Paveldas

Vadinasi,ne veltui Karbauskis vadinamas VEISLINIU melagiu.Jau ir premjeras persiėmė tą veislę-juk meluoja net nemirksėdamas savo tokiomis gražiomis akutėmis.Karbauskis bent suka į šoną nuo pašnekovų savo kiaulės akis.

ALGIS

Prezidentė turi kalbėti trumpai , aiškiai be užuolankų , o dabar paaiškina '' kas norėjo tas suprato

SKVERNELIUI

Prezidentė SAKYDAMA,KAD REIK KOVOT SU POPULIZMU TURĖJO OMENY,KAD NEREIKIA KOVOT SU BUVUSIAIS kgbNARIAIS Prezidentė sakydama,kad reik kovot su populizmu,turėjo omenyje,kad nereik kovot su buvusiais KGB nariais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS