Premjeras: be stiprios daugumos mokesčių reformą bus sunku įgyvendinti | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: BE STIPRIOS DAUGUMOS MOKESČIŲ REFORMĄ BUS SUNKU ĮGYVENDINTI

  • 4

Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog esminės mokesčių reformos įgyvendinimui yra būtina stipri valdančioji dauguma.

„Jeigu mes kalbėtume apie socialinės atskirties mažinimo ir skurdo mažinimo finansavimo problemas, tai (didesni turto mokesčiai - BNS) galėtų būti vienas iš šaltinių. Bet norint kalbėti apie papildomų arba naujų mokesčių įvedimą, reikėtų tai sieti su esmine mokesčių reforma, o tam reikalinga turėti labai tvirtą daugumą, kad būtų galima padaryti tuos sprendimus“, - žurnalistams pirmadienį teigė S. Skvernelis.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė interviu naujienų portalui delfi.lt teigė, jog šalyje reikėtų didinti nekilnojamo turto (NT) apmokestinimą ir prabangos mokesčius.

Premjeras jau anksčiau yra užsiminės, kad kitais metais Lietuvoje nebus įvedami jokie nauji mokesčiai, tačiau 2019 metais tai gali būti svarstoma. Vis dėlto S. Skvernelio nuomone, be stiprios ir nesipykstančios valdančios daugumos, mokestinius paketimus šalies būtų sunku įgyvendinti.

„Atidarius tokias sritis ir matant arba turint norą tam tikram finansiniam populizmui, mes galime procesų nesuvaldyti. Turi būti labai aiški drausmė ir dauguma“, - teigė S. Skvernelis.

Atidarius tokias sritis ir matant arba turint norą tam tikram finansiniam populizmui, mes galime procesų nesuvaldyti. Turi būti labai aiški drausmė ir dauguma.

Socialdemokratai svarsto trauktis iš valdančiosios koalicijos su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, dėl to šiuo metu vyksta balsavimas partijos skyriuose.

Rugpjūčio pradžioje Vyriausybė pristatė šalies mokestinės sistemos pertvarką, o pakeitimus Seimas turėtų svarstyti rudens sesijoje - dėl jų bus balsuojama kartu su 2018 metų biudžeto projektu, kad pakeitimai įsigaliotų nuo 2018-ųjų pradžios. Jomis siekiama mažinti mokesčių naštą mažiausiai uždirbantiems, taip pat norima suvienodinti skirtingus mokesčių režimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

norma

,, jau senas bajeris tos strukturos juk pastoviai, buvo yra buves ir toliau vis kalamas reformos blefas, be stiprios daugumos reformos įgyvendinti nesugebes premjeras ,, o kodėl taip sunkiai minkomas tas reformatu kursas ,,, visu pirma ženkliai kainos iškylo visose svieros punktuose kur matyta lita panaikino sudėjo šita euro pinigo netinkamo kurso ir kur matyta trys su puse lito mes mokėjome už viena eura ,taip ar čia ne buvo žmonių nuvertinimo link ubagino, o kodėl netaikė vienas prie vieno kad tikrai žmones nenukentėtu o dabar susilygino euras su lito vertę ,, net viršijo, ir dar melavo niekas nebranks o kas vyksta iki dabar, nėra žodžio, kas kaltas liko, apgaule prastumta ir toliau atėjo nauja era ponu seimo tvarkytoju ir toliau ubagus štampuoja ir meluoja be galo,,,,,,,,, reformos tesiamos be pritarymo,,,,,,

Cikas

Tegul valdininkai nustoja svaistyti ir vogti pinigus, prispausti bankininkus ir prekybininkus, na ir seselio pinigus surinkti. Gyvensime kaip rojuje. Tik visi kysiais uzkisti, nera kam pradeti tvarka daryti "ant Lietuvos"..

Hm

Mokesčių reforma turėtų prasidėti nuo JAU surinktų mokesčių nešvaistymo niekams ir negrobstymo. Kol tai nerūpi nei vienai valdžiai, jokios reformos nepadės. Didink mokesčius nedidinęs - kiauro maišo nepripilsi. Jau esamų mokesčių užtektų sočiai, gal net sumažinti juos būtų galima, jei pinigai būtų naudojami protingai, užuot juos grobsčius ir švaisčius visokiems liftams į Gedimino kalną, valdovų rūmams, auksiniams šaukštams, valdžiažmogių pasivažinėjimams, nevėkšliškam "skaitmenizavimui", ir taip toliau, ir taip toliau...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS