Premjeras ginasi: aš nesusijęs su įrašo sunaikinimu | KaunoDiena.lt

PREMJERAS GINASI: AŠ NESUSIJĘS SU ĮRAŠO SUNAIKINIMU

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad nėra susijęs su Vyriausybės pasitarimo, kur buvo aptarta galimybė žurnalistams teikti registrų duomenis, garso įrašo sunaikinimu.

„Kas ten su tais visais įrašais, ar jie yra, ar jie nėra, atleiskit, tai man nėra nei įdomu, nei tai yra mano tiesioginė atsakomybė“, – antradienį LRT radijui sakė premjeras.

Paklaustas, ar kas nors iš Vyriausybės jo teiravosi dėl garso įrašo sunaikinimo, S. Skvernelis teigė: „Tikrai ne. Tokių klausimų tikrai niekas neuždavinėja. (...) Aš nesidomiu šita virtuve, žinau, ką aš turiu padaryti, tai yra per tam tikrą laikotarpį pasirašyti Vyriausybės pasitarimo protokolą. Tas ir buvo padaryta“.

Kas ten su tais visais įrašais, ar jie yra, ar jie nėra, atleiskit, tai man nėra nei įdomu, nei tai yra mano tiesioginė atsakomybė.

Žiniasklaidos priemonės kelias savaites prašo spalio 3 dieną vykusio Vyriausybės pasitarimo garso įrašo, tačiau jis buvo sunaikintas. Minėtame pasitarime buvo atidėti sprendimai, turėję vėl leisti žurnalistams neatlygintinai gauti Registrų centro informaciją.

Pasak premjero, pasitarimo metu daugiausiai diskutuota, „ar žiniasklaidos įmonių grupė ar žiniasklaida siekia pelno, ar nesiekia“, o neetiškų komentarų apie žodžio laisvę išsakyta nebuvo.

„Be abejo, žiniasklaida yra verslas, natūralu, kad kiekviena įmonė turi siekti pelno, tačiau niekada nebuvo kalbama diskusijose ir kvestionuojama, teikti žurnalistams, kaip teikti ar neteikti informacijos. Apie tai net diskusijos nebuvo“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

„Neatsimenu, kad kažkas iš kabineto būtų pasakęs netaktišką, neetišką palyginimą“, – pridūrė jis.

Vyriausybė praėjusią savaitę nusprendė teikti Seimui įstatymo pataisas dėl nemokamo Registrų centro duomenų teikimo žurnalistams. Kol įstatymo pataisos bus priimtos, Vyriausybė taip pat nusprendė sudaryti laikinas sąlygas žiniasklaidai neatlygintinai gauti duomenis.

Šiomis dienomis Registrų centras pasirašo atskiras sutartis su žiniasklaidos priemonėmis.

Vyriausybė teigia, kad duomenų teikimo išlaidos bus kompensuojamos iš valstybės biudžeto.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Inz.dr.Jonas Pakutinskas

Gerb.Ministras Pirmininkas S.Skvernelis 2018 10 04 pasake,kad Registru centro duomenys bus atskleisti ziniasklaidai-kito kelio nematau.Po to,grizes is komandiruotes,vel pareiske ta pati.As nesuprantu,ko dar reikia Seimo opozicijai?Gal ko as cia nezinau? Nes visos mano zinios is interneto.Taciau 2018 10 18 gerb.S.Skvernelis pareiske:"Vadovaujantis norminiais teises aktais ir vadovaujantis nusistovejusia tvarka-po to,kai yra surasomas pasitarimo protokolas,skaitmeninis irasas istrinamas automatiskai".Tai ko dar reikia? Svarstymu gali buti ivairiu.Manau,kad siuo klausimu opozicija per daug issiplete ir per daug bereikalingai naudoja labai brangu Seimo darbo laika.Dabar dar planuoja Seime svarstyti premjero elgesi(surinko parasus nenumatytam posedziui 2018 10 19).Reiketu uzsiimti Lietuvai labai reikalingais darbais!!!

...

CHA: „Kas ten su tais visais įrašais, ar jie yra, ar jie nėra, atleiskit, tai man nėra nei įdomu, nei tai yra mano tiesioginė atsakomybė“ - ar kam yra tekę matyt nemeluojantį poLytiką?..

otto

Bus paaukotas eilinis valdininkėlis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS