Premjerė sako neprašysianti J. Šiugždinienės išrašų dėl išlaidų dirbant Kauno taryboje | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ SAKO NEPRAŠYSIANTI J. ŠIUGŽDINIENĖS IŠRAŠŲ DĖL IŠLAIDŲ DIRBANT KAUNO TARYBOJE

Premjerė Ingrida Šimonytė sakė neprašysianti švietimo ministrės Jurgitos Šiugždinienės banko išrašų pagrįsti išlaidoms jai dirbant Kauno taryboje.

„Tikrai neprašysiu“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė premjerė, paklausta ar reikalaus išrašų dėl išlaidų.

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje nagrinėjamos švietimo ministrės Jurgitos Šiugždinienės, finansų ministrės Gintarės Skaistės ir kultūros ministro Simono Kairio išlaidos jiems dirbant Kauno miesto savivaldybės taryboje.

I. Šimonytė kalbėjo pasitikinti G. Skaiste ir S. Kairiu bei pridūrė, kad abejojantiems dėl ministrų ir esant pagrindui, galima kreiptis į teisėsaugą.

„Tiesą sakant, man kyla kausimas, kur mes baigsim, nes ministrė Skaistė ir ministras Kairys, čia yra 2011 metų Kauno miesto tarybos kadencija, tai ar mes nagrinėsim ir tas kadencijas kurios buvo 2007-aisias, 2002-aisiais“ – kėlė klausimą premjerė.

Trečiadienį paviešintose S. Kairio ataskaitose matyti, kad jam dirbant Kauno taryboje išlaidos siekė daugiau kaip 35 tūkst. eurų, o G. Skaistės – daugiau kaip 20 tūkst. eurų. S. Kairys taryboje dirbo šešerius su puse metų, G. Skaistė – ketverius metus.

Praėjusią savaitę visuomenininkas Andrius Tapinas viešino, kad J. Šiugždinienės išlaidos jai dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare 2019–2020 metais siekė 13,8 tūkst. eurų.

Vilniaus apygardos prokuratūra antradienį pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariams. Taip pat viešojo intereso tyrimai vyksta Tauragės bei Kauno miesto ir rajono savivaldybėse.

Ikiteisminiai tyrimai dėl galimo piktnaudžiavimo vyksta Neringoje, Šiauliuose, Mažeikiuose, Šilutėje ir Pagėgiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nu jūs tik pažiūrėkit

i šita p y zda - ji atvirai jau globoja vagius? Kur riba?

Liutkus

Ar jums šita konservų ministrė neprimena, žaidžianti žaidimą akla višta.

Keista

Keista,kad premjerei nerūpi,kaip taškomi pinigai, pagal mane jai labiausia priklauso valstybės lėšų naudojimo skaidrumas, ju tiek daug skurstančių valstybėj ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS