Prezidentas su oficialiu vizitu lankosi Australijoje | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS SU OFICIALIU VIZITU LANKOSI AUSTRALIJOJE

  • 19

Prezidentas Gitanas Nausėda šią savaitę su oficialiu vizitu lankosi Australijoje.

Kaip pranešė Prezidentūra, vizito metu šalies vadovas susitiks su Australijos ministru pirmininku Anthony Albanese'iu (Entoniu Albaniziu), Australijos generaliniu gubernatoriumi Davidu Hurley (Deividu Harliu), Pietų Australijos premjeru Peteriu Malinausku (Piteriu Malinausku) ir Viktorijos valstijos gubernatore Margaret Gardner.

Melburne prezidentas trečiadienį atidarė Lietuvos ir Australijos verslo ir mokslo forumą. Savo kalboje jis pabrėžė Lietuvos ekonomikos potencialą.

„Praradę daug dešimtmečių dėl sovietinės okupacijos, mes nedarome atokvėpio siekdami ambicingo ekonominio ir socialinio proveržio. Mūsų talentingi darbuotojai, išmanūs verslininkai, įspūdinga pažanga lazerių, biotechnologijų, informacinių sistemų ir modernios apdirbamosios gamybos srityse kuria tęstinę sėkmės istoriją“, – sakė G. Nausėda.

Vizito metu prezidentas taip pat lankysis Karališkajame Melburno technologijų institute (RMIT).

Melburne ir Kanberoje Lietuvos valstybės vadovas susitiks su Australijos lietuvių bendruomenėmis ir Lietuvos garbės konsulais.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Na ,Gatanuk

Daba tai galesi pastrakaliot su kengurom KLUMPAKOJI.Neuzmirsk anom klumpes nuvezt is savo tvarto,garsas tur but kap priklauso.

JIs

Turime turistą,kuriam mūsų reikalai mažiausiai rūpi.. abejoju ant jį rinks antrai kadencijai,nebet UK....ir pirmą kartą visi balsavome, nes neorėjome Pišo...

Komentaras

Šaunuolis Prezidentas! Kol yra galimybės leisti mokesčių mokėtojų pinigus,jis ir naudojasi, pirmąją ponią supažindina su pasauliu. Kas dedasi Lietuvoje,visi grasinimai,jam neįdomu. Galimai,kaip tik ir pabėga iš Lietuvos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS