Prezidentė: D. Trumpo nenuspėjamumas yra stiprybė | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ: D. TRUMPO NENUSPĖJAMUMAS YRA STIPRYBĖ

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė itin teigiamai įvertino Jungtinių Amerikos Valstijų ir Baltijos šalių viršūnių susitikimo pasiekimus, o JAV prezidentą Donaldą Trumpą apibūdino kaip labai stiprią ir įdomią asmenybę.

Po spaudos konferencijos Prezidentė kalbėjo, kad D. Trumpo nenuspėjamumas nėra trūkumas, bet privalumas, kurį galima išnaudoti spaudžiant priešą ar konkurentą.

„Tai labai įdomus žmogus, labai spontaniškas, emocingas, ir tas, kuris moka ir gali priimti sprendimus. Tokio vadovo mes ir tikimės, nes globaliame pasaulyje, kuriame kyla daug iššūkių, reikia būti lyderiu, gebančiu priimti sprendimus. Todėl ir juokavome su juo (D. Trumpu - ELTA), kad tam tikras lyderio nenuspėjamumas taip pat yra įrankis, kuriuo galima paspausti priešą ar konkurentą“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

„Manau, kad tokie bruožai ir matomi Prezidento Trumpo asmenyje“, - akcentavo Lietuvos vadovė.

Prezidentė džiaugėsi, kad į pasirašytą deklaraciją buvo įtraukta viskas, ko Baltijos šalys norėjo. „Paminėtas kolektyvinės gynybos 5-asis straipsnis, paminėta oro gynyba ir paminėtos rotacinės pajėgos. Iš principo ne tik valstybės šimtmetis, ne tik jo paminėjimas, bet ir garantijos, kad ir toliau reformuosime NATO, sieksime, jog NATO būtų stipri“, - apibendrino D. Grybauskaitė.

Prezidentė D. Grybauskaitė antradienį Vašingtone, Baltuosiuose rūmuose, susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidentu D. Trumpu ir dalyvaus Baltijos šalių bei JAV viršūnių susitikime.

Aukščiausio lygio susitikimas Vašingtone surengtas Prezidento D. Trumpo iniciatyva minint Baltijos valstybių nepriklausomybės šimtmetį ir siekiant dar kartą patvirtinti strateginę JAV partnerystę su Lietuva, Latvija ir Estija.

Baltuosiuose rūmuose valstybių vadovai priėmė bendrą politinę deklaraciją, kurioje nubrėžtos JAV ir Baltijos šalių ateities bendradarbiavimo gairės.

 

GALERIJA

  • Prezidentė: D. Trumpo nenuspėjamumas yra stiprybė
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

norma

oi oi pasižiūri į tą mūsų darbininke bite taip norisi, pasakyti, kokius fokusus kuri ,ir vis žiūri akim užmerkus į savo kiemo darbus į savo nepriklausomybe žiūrėk ten jau vos ne 250 metu gyvena nepriklausomybes senoj sistemoj, o indenai juk buvo tikri gyventojai tos žemes o kokie skaičiai vergu buvo, taip pagal priporcijas išėjo taip kad ponais tapo iš tu piliečių ir po šiai dienai patys turtingiausi, per tiek metu nera kuo stebėtis juk neturėjo savo šali karu ir nesąmonių, o ponia žiūrėk į įstorija ir nelakstyk o klostyk juostyk ,stenkis ir pasaku nevesk kad rusas puola ,toj link mūsų atkeliaus , juk nebaisu buvo nugyvenome 50 metu po karo ir ką praradome pati žinai geriau už mūsų visu manymo užmačius ,., ponai viena syki atsisukite į savus žmones laikas atėjo,

na

Abejo ju ar jis gali jai labai patikti,mala daug ir apie viska kartu,o musiskes kalba 7 zodziai ir labai aiskiai apie ka,apie nesauguma

Pensininke

AHA, labai geras vadovas, kai viena kalba, o kita daro. Pas mus taip pat dvigubi standartai, pvz., Ulbinaites paviesinta pazyma ir kt. Apie korupcija daug kalbama, o ji tik dideja, net Grybauskaites globojamoje konservatoriu partijoje. Tusti plurpalai, mes esame dulkes pries gigantines valstybes globaliame pasaulyje. Labai reikia taikos, ypac tarp didziuju valstybiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS