Prezidentė kviečiasi švietimo profsąjungas, ekspertus, E. Jovaišą | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ KVIEČIASI ŠVIETIMO PROFSĄJUNGAS, EKSPERTUS, E. JOVAIŠĄ

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį rengs susitikimą su švietimo profsąjungomis, ekspertais ir Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininku Eugenijumi Jovaiša, pranešė šalies vadovės atstovė spaudai.

„Prezidentė rytoj 9 valandą ryto kviečia Prezidentūroje susitikti švietimo profesinių sąjungų atstovus, švietimo ekspertus bei Seimo švietimo ir mokslo komiteto pirmininką“, – žurnalistams trečiadienį sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Dėl didesnių algų ir rugsėjį įvestos etatinio apmokėjimo sistemos streikuojantys Andriaus Navicko profsąjungos pedagogai trečiadienį kreipėsi į šalies vadovę. Dalis mokytojų jau savaitę nakvoja Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) patalpose.

Pedagogai prezidentei pareiškė, kad susidariusi situacija peržengė vienos profesijos ir jai atstovaujančios institucijos konflikto ribas, o „grasinimas fiziniu susidorojimu rodo, kad krizė gilėja“.

Švietimo ir mokslo ministerija antradienį pranešė, kad neįleis į jos patalpas pedagogų, neturinčių leidimų arba nesuderinusių susitikimų, tačiau nesiims iš pastato varyti mokytojų jėga.

ŠMM kancleris Tomas Daukantas pakvietė pedagogus palikti ministeriją.

Policija teigia, kad nuo praėjusio trečiadienio ŠMM susirinkę mokytojai galimai pažeidžia Susirinkimų įstatymą, tačiau imtis veiksmų pareigūnai galėtų tik gavę ministerijos pareiškimą.

Protestuojanti A. Navicko profsąjunga reikalauja penktadaliu didinti mokytojų atlyginimų koeficientus, taip pat didinti nekontaktinių valandų skaičių priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo pedagogams, naikinti pareiginės algos pastoviosios dalies funkcinius intervalus, mažinti klases.

Šios profsąjungos inicijuoti mokytojų streikai dėl rugsėjį įvesto etatinio apmokėjimo ir didesnių algų tęsiasi ketvirtą savaitę.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė kuriantis derybų grupę, kuri pavasarį pasiūlys sprendimus dėl viešojo sektoriaus finansavimo augimo iki 2025 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

minde

jaunimuj pavyzdys kad baigus mokykla reik emigruot nes teveliu nera matijosaicio busi nemokintas einam link to,

...

GAILA kad mokytojai nesupranta kaip šlykščiai jais manipuliuojama; galima numatyt kad dar ryte ministerija bus išvalyta. Nes: „Prezidentė rytoj 9 valandą ryto kviečia Prezidentūroje susitikti švietimo profesinių sąjungų atstovus, švietimo ekspertus bei Seimo švietimo ir mokslo komiteto pirmininką“ - būtų gerai kad tam laikotarpiui krizinės situacijos nebebūtų.

Anonimas

Tokie ir mokytojai kad menesi guli anreikalauja ko neimanoma reikia visiem t darmavo ir dar nori algas kad ismoketu pasziurekit suomijoj pedagogai nelipa per langus su diplomais o musu senutes sedi ir
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS