Prezidentė neišskrido į Latviją, nes „Spartanui“ sugedo aukščio valdymo sistema | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ NEIŠSKRIDO Į LATVIJĄ, NES „SPARTANUI“ SUGEDO AUKŠČIO VALDYMO SISTEMA

Prezidentę Dalią Grybauskaitę į Latviją sekmadienį turėjusiam skraidinti kariuomenės orlaiviui „Spartan“ buvo sugedusi aukščio valdymo sistema, teigia Karinės oro pajėgos.

Pasak pajėgų vado pulkininko Dainiaus Guzo, lėktuvas po tokio gedimo tampa nevaldomas, tačiau jis pašalintas per dieną.

„Sugedus trimeriui, nevaldomas tada gaunasi lėktuvas, nepavyksta valdyti jo aukščio“, – BNS pirmadienį sakė karininkas.

„Vakare jis buvo pataisytas ir tas lėktuvas šiandien išvežė premjerą į Briuselį“, – pridūrė jis.

Prezidentė sekmadienį turėjo vykti į Rygą dalyvauti Latvijos nepriklausomybės šimtmečio renginiuose.

Šalies vadovės patarėjas užsienio politikos klausimais Nerijus Aleksiejūnas naujienų portalui 15min.lt sakė, kad delegacija oro uoste beveik dvi valandas laukė, kol bus pašalintas lėktuvo gedimas, todėl su automobiliu nuvykti į Rygą nebūtų spėjusi.

„(...) Ir nuo to laiko, kai sužinojome, kad „Spartan“ nebevyks, nebegalės važiuoti, tai buvo per trumpas laikas, kad su mašina suspėtume į du pagrindinius renginius, kurie buvo skirti būtent pasveikinti Latviją ir Latvijos žmones – tai gėlių padėjimo ceremonija ir karinis paradas. Su mašina niekaip nebūtume suspėję“, – teigė N. Aleksiejūnas.

Lietuvos kariuomenė iš viso turi tris transporto orlaivius „Spartan“.

Vienas jų po pernai įvykusio gedimo dar remontuojamas, o kitas lėktuvas sekmadienį baigė vadinamuosius reglamento darbus, tačiau ryte juo skristi nebuvo galima, teigė Karinių oro pajėgų vadas.

„Antrajam orlaiviui baigėme reglamento darbus ir vakar jis buvo galutinai apskraidytas. Taip kad vakar vakare jau turėjome du lėktuvus“, – kalbėjo pulkininkas.

D. Grybauskaitė taip pat nedalyvavo birželį Estijoje vykusiame šalies valstybingumo šimtmečio minėjime. Šalies vadovė tuomet į Tartu miestą neišskrido dėl prastų oro sąlygų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

...

Ach: ar galim paneigt kad tai - teroristinės organizacijos bruožų turinčios grupuotės sabotažas (o gal ir diversija) - GAL buvo siekiama supykdyt Lietuvą su Latvija, ar net - pakartot Smolensko 'nusileidimą' (kai nepavyko viena afera, buvo nusitaikyta į premjerą)

Anonimas

KGBiste bijo, nesupiktu putinas nes gali ismest is KGB sarasu.

Gal

Gal nenorejo skristi kad niekas neuzduotu nesuplanuotu klausimu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS