Prezidentė paskyrė G. Surplį žemės ūkio ministru | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ PASKYRĖ G. SURPLĮ ŽEMĖS ŪKIO MINISTRU

  • 1

Prezidentė Dalia Grybauskaitė paskyrė vidaus reikalų viceministrą Giedrių Surplį žemės ūkio ministru. Jis naujas pareigas pradės eiti gegužės 15 dieną, prisiekęs Seime.

Prezidentės spaudos tarnyba pranešė, kad prezidentė taip pat pasirašė dekretą, kuriuo priimtas žemės ūkio ministro Broniaus Markausko atsistatydinimas nuo gegužės 14 dienos.

G. Surplio kandidatūrą premjeras Saulius Skvernelis prezidentei pristatė pirmadienį.

37-erių G. Surplys iki 2017 metų pradžios, kai tapo viceministru, yra dirbęs prezidentės D. Grybauskaitės kalbų rašytoju, užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko patarėju, Lietuvos karo akademijos dėstytoju. Jis su „valstiečiais“ kandidatavo į Seimą 2016 metų rinkimuose, 11 metų dirbo vyresniuoju komunikacijos vadovu viešoje įstaigoje Jungtinis techninis sekretoriatas.

G. Surplys Lietuvoje yra studijavęs politikos mokslus, o Jungtinės Karalystės Birmingemo universitete – diplomatiją.

B. Markauskas apie atsistatydinimą paskelbė balandžio pabaigoje, sulaukęs kritikos dėl šeimos ūkininkavimo aplinkybių.

B. Markauskas žada jam pagalbą

Besitraukiantis žemės ūkio ministras B. Markauskas paskirtąjį ministrą G. Surplį sako vertinantis teigiamai ir tiki, kad su pareigomis jis susitvarkys.

B. Markauskas taip pat žadėjo padėsiantis naujam ministrui. 

„Pažadėjau, kad kiek jam reikės pagalbos pradžioje susipažįstant su situacija, tuo, ką Žemės ūkio ministerija daro, ta pagalba bus ir bendravimas bus geras“, – antradienį sakė B. Markauskas. 

Anot jo, patirties žemės ūkyje trūkumas yra pataisomas, nes G. Surplys yra gabus. 

„Aš manau, kad jis susitvarkys tiek su „AgroBalt“, tiek su susitikimu su Kinija”, – kalbėjo besitraukiantis ministras. 

Vis dėlto jis neatmetė, kad iššūkių naujajam ministrui tikrai kils. 

„Žemės ūkio ministerijos politika nėra paprasta, nėra taip, kad per vakarą perskaitei ir viskas aišku. Socialiniai partneriai sudėtingi, organizacijų daug, ministrui bus iššūkis tie pirmi susitikimai ir taisyklių nustatymas, kur galima įsivelti į rutiną ir pamesti svarbius strateginius darbus”, – sakė B. Markauskas.

GALERIJA

  • Giedrius Surplys
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

labai idomu

kiek jis nusimano zemes ukyje ? skiria ,kad skirti ,kaip ir Jukneviciene buvo krasto apsaugos ministre .ka ji supranta apie kara ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS