Prezidentė susitiks su S. Skverneliu ir dviem atleidžiamais ministrais | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ SUSITIKS SU S. SKVERNELIU IR DVIEM ATLEIDŽIAMAIS MINISTRAIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį susitiks su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu ir dviem iš trijų Vyriausybės vadovo atleidžiamų ministrų – kultūros ministre Liana Ruokyte-Jonsson ir aplinkos ministru Kęstučiu Navicku.

Premjeras pirmadienį taip pat pranešė teiksiąs ir švietimo bei mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės atstatydinimą, tačiau su ja šalies vadovės susitikimas trečiadienį nėra suplanuotas.

Tai BNS patvirtino prezidentės spaudos tarnyba.

D. Grybauskaitė pirmadienį pareiškė nematanti realių priežasčių Vyriausybei pertvarkyti.

„Vyriausybės pertvarkymas be realių priežasčių kelia daug klausimų, todėl trečiadienį esame suplanavę susitikti su premjeru anksti ryte, ir jeigu dėl vienos ministrės daugmaž aišku, tai dėl kitų norėčiau išgirsti priežastis“, – žurnalistams sakė šalies vadovė.

Prezidentė pabrėžė, kad trijų ministrų atleidimas neišsprendžia šiuo metu svarbiausios – etatinio pedagogų darbo apmokėjimo – problemos.

Dėl šios rugsėjį įvestos sistemos dalis pedagogų streikuoja jau ketvirtą savaitę.

„Manau, kad premjeras mėgina taip savo problemas nustumti ant kitų galvų“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Premjeras sako, kad pasitiki atleidžiamais ministrais, bet nori duoti naują postūmį reformoms švietimo, kultūros ir aplinkos apsaugos srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nestebina

Premjeras veikia pagal buvusių milicininkų metodus.Juk to mokėsi Minske.Gal ir verta keisti tuos ministrus,bet jiems nepateikus kaltinimų,sauvališkai...Tai,ko gero,nereikėtų stebėtis Skvernelio elgesiu. Karbauskis gudrus-veikia pats likęs nuošaly.Paaukoję tris ministrus,pritrauks visą lenkų frakciją,o dar ir tvarkiečiams atsidėkos.

Alis Petkus...

Premjero taip lengvai nepaimsi...

...

Triukšmo daug, visi jau pamiršo dėl to ta velniava kilo, o kai bus atleista tik viena - visi didžiai patenkinti liks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS