Prezidentė paskyrė „valstietį“ V. Sinkevičių ūkio ministru | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ PASKYRĖ „VALSTIETĮ“ V. SINKEVIČIŲ ŪKIO MINISTRU

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį ūkio ministru paskyrė Seimo Ekonomikos komiteto pirmininką „valstietį“ Virginijų Sinkevičių.

„Prezidentė pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė V. Sinkevičių ūkio ministru“, – žurnalistams po V. Sinkevičiaus ir šalies vadovės susitikimo sakė prezidentės vyriausioji patarėja Lina Antanavičienė.

Anot jos, prezidentė su V. Sinkevičiumi aptarė, jog Lietuvai svarbu išsigryninti prioritetinius ekonomikos sektorius, kuriems turėtų būti skirta daugiau finansų ir resursų. D. Grybauskaitės nuomone, tokiais sektoriais galėtų tapti gyvybės mokslai, lazerių gamyba bei finansinės technologijos.

D. Grybauskaitė taip pat paragino skirti daugiau dėmesio smulkiajam verslui ir Turizmo departamento darbo gerinimui, sakė patarėja.

27–erių metų politiko kandidatūrą praėjusią savaitę pateikė premjeras Saulius Skvernelis. V. Sinkevičius tampa jauniausiu ministru po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo.

Ūkio ministro postas tapo laisvas, kai iš koalicijos pasitraukė Gintauto Palucko vadovaujami socialdemokratai. Buvęs ūkio ministras socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius nepritarė tokiai pozicijai, tačiau pakluso partijos tarybos valiai ir atsistatydino iš Vyriausybės.

Jau planuoja darbus

Paskirtasis ūkio ministras V. Sinkevičius sako, kad Turizmo departamentas turėtų būti reorganizuotas į viešąją įstaigą, o dabar paskelbtas departamento vadovo konkursas – nutrauktas.

Jo teigimu, departamento teisinės formos pakeitimas leistų pritraukti geresnį vadovą ir sumažinti administracinius kaštus.

„Aš manau, kad Turizmo departamentas turėtų persitvarkyti į viešąją įstaigą. (...) Jei neklystu jis (trečiasis Turizmo departamento vadovo konkursas) buvo paskelbtas prieš pat išeinant buvusiam ministrui. Man reikia pasižiūrėti, kokioje jis stadijoje, tačiau, manau, kad šiai dienai konkursą būtų protinga nutraukti“, – po susitikimo su prezidente pirmadienį žurnalistams sakė V. Sinkevičius.

Vėliau jis BNS sakė, kad viešosios įstaigos statusas leistų Turizmo departamentą pritraukti geresnį vadovą, nes biudžetinių įstaigų atlyginimai – nekonkurencingi.

„Šiandien yra problema dėl vadovo. Jo negalime rasti. Kaip valstybės tarnautojui ten yra labai maža pareiginė alga. Viešoji įstaiga leistų šiek tiek didesnę algą mokėti. Kitas dalykas – viešojoje įstaigoje mažesnė administracinė našta. Trečia – tai leistų nustatyti finansavimą susijusį su pasiektais rezultatais, kas motyvuotų“, – BNS sakė V. Sinkevičius.

Anot jo, pertvarkant Turizmo departamentą bus žvelgiama į Ūkio ministerijos kontroliuojamą užsienio investicijas Lietuvoje skatinančią viešąją įstaigą „Investuok Lietuvoje“, nes ji gerai atspindi tokios teisinės struktūros privalumus.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja Lina Antanavičienė žurnalistams sakė, kad turizmas iki šiol buvo viena iš labiausiai apleistų ministerijos sričių.

„Prezidentė išskyrė vieną iš labai svarbių sektorių būsimam ministrui – turizmas, kur iki šiol buvo galbūt labiausiai apleista ministerijos sritis. Ją lydėjo nekompetencija ir visam valstybės įvaizdžiui kenkiantys skandalai“, – tvirtino L. Antanavičienė.

Ūkio ministerija naujo departamento vadovo ieško nuo šių metų vasario, kai buvusi vadovė Jurgita Kazlauskienė atsistatydino, paaiškėjus, kad Lietuvą užsieniečiams pristatančios bendrovės tam naudoja ne autorines ir su Lietuva nesusijusias nuotraukas.

Trečiame konkurse norą tapti departamento vadovu pareiškė penki kandidatai. Spalio pabaigoje Ūkio ministerija tvirtino, jog naujasis vadovas bus išrinktas kitų metų pradžioje.

GALERIJA

  • Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ukan

Sinkevič

:D

27 metai, bet koks baisus kaip senas diedaas

geda

idomu kieno plaukuota rankele atvede iki ministro o ir teta sumazino reikalavimus palyginus su anos kadencijos ministrams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS