D. Grybauskaitei – garbingas Baltijos Asamblėjos apdovanojimas | KaunoDiena.lt

D. GRYBAUSKAITEI – GARBINGAS BALTIJOS ASAMBLĖJOS APDOVANOJIMAS

  • 3

Prezidentei Daliai Grybauskaitei įteiktas Baltijos Asamblėjos medalis.

Garbingas apdovanojimas, kurio šūkis „Ubi concordia, ibi victoria“ (liet. kur sutarimas, ten pergalė), šalies vadovei skirtas už ypatingus nuopelnus stiprinant Baltijos šalių vienybę ir skatinant bendradarbiavimą.

Ceremonijos metu šalies vadovė pabrėžė, kad Baltijos šalių vienybė - mūsų visų nuopelnas ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos nuoseklaus darbo rezultatas.

Pasak prezidentės, trys Baltijos šalys tapo kokybės ženklu. Jų veržlumas, sparti raida, europietiškos vertybės, darbščios ir pilietiškos visuomenės, atsakomybė ir efektyvūs sprendimai kovojant su problemomis daro mūsų regioną išskirtinį Europoje.

Valstybės vadovė taip pat pabrėžė, kad Lietuva, Latvija ir Estija vieningai sutaria dėl svarbiausių ateities tikslų - regiono saugumo užtikrinimo, energetinių ryšių su Vakarų Europa bei europinės tapatybės įtvirtinimo.

Baltijos Asamblėja įsteigta 1991 m. ir jungia Lietuvos, Latvijos bei Estijos parlamentus. Šiemet jai pirmininkauja Lietuva.

Baltijos šalys taip pat bendradarbiauja ir kitais aukščiausio lygio regioniniais formatais. Kasmet vyksta Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentų susitikimas, rengiami reguliarūs Baltijos šalių ministrų tarybos posėdžiai.

GALERIJA

  • D. Grybauskaitei – garbingas Baltijos Asamblėjos apdovanojimas
  • D. Grybauskaitei – garbingas Baltijos Asamblėjos apdovanojimas
  • D. Grybauskaitei – garbingas Baltijos Asamblėjos apdovanojimas
  • D. Grybauskaitei – garbingas Baltijos Asamblėjos apdovanojimas
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kauniete

musu prezidente verta sio apdovanojimo .Visada ,kur be ishvykciau----su pasididziavimu pasakoju apie savo Lietuvos teisinga pasirinkima --puikios moters vadovavima musu tautai,didziuokimes ,kad isrinkome MOTERI! VIVAT moteriai-prezidentei --tai dar karta irodo apie musu tautos demokratiskuma....na ,okas del vyriskosios!puses vadovaujant tautos ekonomikai ir finansams....tai liudna....cia musu valstybe -----su "ramentais" ---"invalidumas"-vyriskas" STIPRYBES

Stulbina

Čia, matomai už didelius nuopelnus atlaisvinant Lietuvos teritoriją nuo čiabuvių lietuvių ir skurdinant pasilikusius čiabuvius, kurie jau negali pajudėti iš vietos? Nes kitokių nuopelnų kaip ir nėra.

Neptunas

Tiktu geriau " tautos genocidas taikos metu". Tiek Latvijoje tiek Lietuvoje masiskai mazeja zmoniu, dar neuzmirsta ir neuzmis savo mokytoju ir ju apdovanoji mistiniu imituojanciu darba. Nuopelnus kabinasi kaip siurbeles, dieles siurbsamoa krauja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS