Prezidentūra apie rinkimus: Konstitucija nenumato prievolės premjerui atsistatydinti | KaunoDiena.lt

PREZIDENTŪRA APIE RINKIMUS: KONSTITUCIJA NENUMATO PRIEVOLĖS PREMJERUI ATSISTATYDINTI

Prezidentės vyriausiasis patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė sako, kad Lietuvos Konstitucija nenumato prievolės šalies vadovams atsistatydinti, jei einant pareigas jie nusprendžia dalyvauti rinkimuose.

Prezidento rinkimuose nusprendęs dalyvauti premjeras Saulius Skvernelis esą turi pats apsispręsti, kaip elgtis. M. Lingė užsimena, kad, jei nuspręstų atsistatydinti, tai reikėtų daryti skubiau, nes naujo Ministrų Kabineto formavimas užtrunka.

Jei premjeras ryžtųsi atsistatydinti, esą kiltų šiokia tokia sumaištis, nes reikėtų formuoti naują Vyriausybę.

„Jei būtų toks sprendimas priimtas, jis sukeltų tam tikros politinės sumaišties. Kadangi ministro pirmininko atsistatydinimas reiškia visos Vyriausybės griūtį. Ir Konstitucija apibrėžia, kas tokiais atvejais paprastai vykdoma, bet iš principo tikrai nėra galimybės per daug tempti laiko, yra rėmai, laiko rėmai, per kiek turi būti suformuota nauja Vyriausybė. Tai šiuo atveju, jei premjeras ryžtųsi tokiam sprendimui... bet mes negirdime apie tokį sprendimą...“, - sakė M. Lingė.

Premjeras Saulius Skvernelis praėjusią savaitę pranešė dalyvausiąs Prezidento rinkimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

zelemunčikas

Galbūt,galbūt.Betgi pagal Lingės konstituciją kas Lietuvos vakstybės vadovas premjeras ar prezidentas?

...

Che: "Prezidentės vyriausiasis patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė sako, kad Lietuvos Konstitucija nenumato prievolės šalies vadovams atsistatydinti, jei einant pareigas jie nusprendžia dalyvauti rinkimuose" - tai kad ne visai taip, VARGU ar rinkimus galima vadint kūrybine veikla, kuri pagal Konstituciją leidžiama. BET: pagal Konstituciją iki 60 dienų premjerą gali pavaduot kitas ministras - jei tiek laiko pakanka rinkiminei kompanijai, tai valio.

želemunčikkkkk ...

vargeta ir vėl teksto nesuvoki ? :) net antraštės ? :)))) oi "teisuoliai patriotai " - Prezidentūra apie rinkimus: Konstitucija NENUMATO prievolės premjerui atsistatydinti ------- P.S. manyčiau apgailėtina situacija su konservatorių rėmėjais , bukumo toooooks laipsnis , kad ......)))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS