Prokuratūra dėl VSD rašto paviešinimo tyrimo nepradės | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA DĖL VSD RAŠTO PAVIEŠINIMO TYRIMO NEPRADĖS

  • 3

Prokuratūra pirmadienį atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) rašto paviešinimo žiniasklaidoje.

Prokuroro vertinimu, išslaptinto dokumento paskelbimas praeitą mėnesį buvo formalus pažeidimas, neužtraukiantis baudžiamosios atsakomybės.

Valstybės saugumo departamento atstovė Aurelija Katkuvienė BNS sakė, kad žvalgybos institucija šio sprendimo neskųs.

VSD gegužės 23 dieną į teisėsaugą kreipėsi, prašydama išsiaiškinti, ar žvalgybos informacija galėjo būti paviešinta neteisėtai.

Gegužę žiniasklaida paviešino dalį šalies vadovams bei Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui pateiktos VSD informacijos apie verslo įtaką politiniams procesams. Daugiausiai šios informacijos buvo apie koncerną „MG Baltic“.

Prokuratūra, nuspręsdama nepradėti tyrimo, atsižvelgė į tai, kad paviešintas raštas buvo išslaptintas, be to, jį vėliau paskelbė pats Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas.

„(...) akivaizdu, kad informacija buvo paviešinta vadovaujantis visuomenės ir valstybės intereso viršenybės principu, t. y. siekiant atskleisti neigiamą tam tikrų verslo grupių įtaką politikams ir politiniams procesams šalyje“, – rašoma prokuratūros pranešime.

„Aplinkybė, kad ši informacija buvo paviešinta anksčiau, vertintina kaip formalus pažeidimas, neužtraukiantis baudžiamosios atsakomybės“, – rašoma nutarime atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

"Prokuratūra dėl VSD rašto paviešinimo tyrimo nepradės" - tai negi šįkart Ulbinaitė pati prisipažino?.. :s

ar

savi savus skalpu... vargiai.....

Kam iš viso

reikalinga tokia prokuratūra?Politinių banditų ir kriminalinių grupuočių oponentų sudorojimui?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS