Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl išmokų Ukmergės rajono politikams | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA PRADĖJO TYRIMĄ DĖL IŠMOKŲ UKMERGĖS RAJONO POLITIKAMS

  • 2

Vilniaus apygardos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galbūt neteisėtai naudotų Ukmergės rajono savivaldybės vadinamųjų kanceliarinių išmokų.

„Tyrimo metu bus vertinama, ar 2019–2023 metų kadencijos Ukmergės rajono savivaldybės tarybos nariams mokėtos išmokos, skirtos su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, buvo naudotos pagal tiesioginę paskirtį, racionaliai, tikslingai, teisėtai ir nepažeidžiant viešojo intereso“, – rašoma pirmadienį išplatintame pranešime.

Tyrimas pradėtas visuomenininkui Andriui Tapinui toliau viešinant informaciją apie šalies savivaldybių tarybų narių išlaidas.

Kaip ir kitose savivaldybėse, dažniausiai dalis Ukmergės tarybos narių už kurą atsiskaitydavo keliolika skirtingų banko kortelių.

Prokuratūra taip pat atlieka tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas ir kitose savivaldybėse, savo tyrimus vykdo ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Šalyje kilus politinei krizei dėl tarybų narių kanceliarinių išlaidų, valdantieji konservatoriai pasiūlė rengti pirmalaikius Seimo rinkimus, tačiau parlamentas tokią iniciatyvą atmetė, o atsistatydinti iš pradžių žadėjusi premjerė Ingrida Šimonytė to nepadarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

senei

reikejo

Klausimelis

Ar prokuratura ims pagaliau sodinti atsiserusia nomenklatura? Per 30 nepriklausomybes metu susiformavo dvokiantis monolitas, kuri jau laikas siusti i belange, su viso privogto turto konfiskacija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS