Prokurorai turės iš naujo vertinti, ar tirti šmeižtą prieš E. Misiūną | KaunoDiena.lt

PROKURORAI TURĖS IŠ NAUJO VERTINTI, AR TIRTI ŠMEIŽTĄ PRIEŠ E. MISIŪNĄ

Prokuratūra turės iš naujo vertinti, ar tirti galimą šmeižtą prieš vidaus reikalų ministrą Eimutį Misiūną interneto portale ldiena.lt, šią savaitę paskelbė teismas.

Perfrazuodamas iš kitų portalų pasiimtus straipsnius, ldiena.lt lapkričio 10 dieną citavo ministrą, kad „gėjai ir lesbietės įsivaikins atimtus vaikus“.

Portalo straipsnyje nurodoma, kad šią poziciją ministras išsakė „Konstituciniam teismui (KT) nagrinėjant bylą dėl užsienyje juridiškai užregistruotų tos pačios lyties iškrypėlių santykių privilegijų Lietuvoje“.

Rašant apie vidaus reikalų ministro poziciją, ji komentuojama portalo straipsnio autoriaus kaip pozicija „dėl tos pačios lyties iškrypėlių santykių privilegijų“, „ar užsienio pederastų santuokos turėtų būti pripažįstamos Lietuvoje“.

Prie ministro nuotraukos buvo parašyta „Homoseksualistų ministeris Misiūnas“.

Portalas ldiena.lt viešai duomenų apie jo savininkus, valdytojus neskelbia.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba anksčiau yra skelbusi, kad portalo valdytojas yra Laurynas Ragelskis. Pernai minėtą asmenį tarnyba dukart buvo įspėjusi dėl asmens garbės ir orumo įžeidimo.

Vilniaus apylinkės teismas atmetė prokuratūros argumentą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nes ldiena.lt iš esmės nesukūrė naujo straipsnio, tik perkėlė kituose portaluose esančią publikaciją ją pakoregavus.

„Vertinant, ar šie teiginiai nesudaro šmeižto sudėties požymio, turėtų būti vertinama ne atskirai paimtų sakinių reikšmė, o jų reikšmė pateikiamame kontekste“, – rašoma teismo nutartyje.

Atsisakydama pradėti tyrimą prokuratūra teigė, kad ldiena.lt straipsnio turinys galėtų būti vertinamas kaip E. Misiūno įžeidimas, tačiau baudžiamoji atsakomybė už įžeidimą Lietuvoje netaikoma nuo 2015 metų.

Tačiau teismas tvirtino, jog teisėsauga nepakankamai išanalizavo publikaciją.

„Skundžiamu prokuroro (...) nutarimu nebuvo išspręsti visi klausimai, kuriuos buvo būtina išspręsti norint priimti pagrįsta procesinį sprendimą, todėl šis nutarimas yra naikintinas“, – teigiama nutartyje.

E. Misiūnas iš ldiena.lt siekia prisiteisti 20 tūkst. eurų žalos ir sako, kad pinigus išleistų Lietuvos vaikų reikmėms.

Portale ldiena.lt straipsnis buvo parengtas po to, kai E. Misiūnas pareiškė, jog Lietuva galėtų pripažinti homoseksualias santuokas.

Už šmeižtą asmenys gali būti baudžiami bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Algys

Ko jis pyksta uz teisybe,ar uz tai kad dar ne visos jo padarytos bjaurastys aprasytos? Teisme issaiskes ir daugiau sio keistai mastancio ministerio darbeliu nukreiptu pries Lietuva!

...

Ligoniai turi teisę TIK į gydymąsi, o ne į įvaikinimą!

manau- ministeris. neturetu pliaukst. nesamoniu

lietuvos. vardu , ne. tik.del geju. privilegiju. bet. ir. JT. del. emigrante. priemimo. ir. importo y. lietuva. ---neatsiklausus. tautos. siais. klausimais, Nereikes. po to. lakstyt po. visas saraskinu kontoras pas. pavaldinius. kaulinant. kad. nubaustu. kaltininkus. kurie. yiesa. apie. jy. pasake....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS