R. Karbauskis nevynioja žodžių į vatą: G. Surplys nusišnekėjo | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS NEVYNIOJA ŽODŽIŲ Į VATĄ: G. SURPLYS NUSIŠNEKĖJO

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, kalbėdamas apie valstybinės įmonės „Jonavos grūdai“ situaciją, „truputį, švelniai tariant, nusišnekėjo“.

„Ministras, komentuodamas „Jonavos grūdų“ situaciją, tuo momentu nežinojo, kad yra įstatymas, pagal kurį ne Vyriausybės kompetencija yra išbraukti tą įmonę iš nacionaliniam saugumui svarbių įmonių sąrašo. Šitas klausimas yra visiškai Seimo kompetencijoje. Dėl to ministras tą pasakė, ką pasakė. Šiandien jis, kaip supratu, supranta, kad tiesiog vakar, atvirai tariant, nusišnekėjo. Šiandien mes išsiaiškinome, ir daugiau tokių nusišnekėjimų neturėtų būti“, - antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, Seimas yra labai sugriežtinęs tokių įmonių privatizavimo galimybes.

R. Karbauskio teigimu, LRT žurnalistai, atlikę tyrimą, neįvertino to, kad „šitas Seimas, šita kadencija priėmė įstatymą, kuris šios įmonės privatizavimą daro neįmanomą“.

Šiandien mes išsiaiškinome, ir daugiau tokių nusišnekėjimų neturėtų būti.

Kaip jau skelbta, LRT žurnalistiniame tyrime pabrėžiama, kad nacionaliniam saugumui užtikrinti ypač svarbi įmonė „Jonavos grūdai“, valdoma ne tik valstybės, bet ir valdančiosios partijos lyderio R. Karbauskio šeimos verslo.

Akcinė bendrovė „Jonavos grūdai“ iš viso turi 103 akcininkus. 70,13 proc. akcijų priklauso valstybei, o 25,08 proc. - „Agrokoncerno grūdams“. Kiti (101) yra smulkūs akcininkai, turintys vos 4,79 proc. visų balsų akcininkų susirinkime.

Seimo narių grupės dėl Ekonominės galios koncentracijos žemės ūkio sektoriuje tyrimo vadovas konservatorius Jurgis Razma kreipėsi į žemės ūkio ministrą G. Surplį, prašydamas detaliai atsakyti į klausimus, susijusius su valstybine įmone „Jonavos grūdai“, kuri yra nacionaliniam saugumui svarbių valstybės valdomų įmonių sąraše.

Parlamentarui sukėlė įtarimų ministro pasisakymai, kuriuose jis neatmetė galimybės įmonę privatizuoti prieš tai atsisakant kai kurių jai valstybės deleguotų funkcijų.

J. Razma ministro G. Surplio prašo informuoti, kokiose vyriausybinėse ar kitose politinėse struktūrose buvo aptartas įmonės privatizavimo klausimas, kas buvo šios idėjos iniciatorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

onute

siurpli ne viriausybes o seimo p riorgativa tai kad tavo ir razmos nuomone zmonem neidomi geriau dirbkit o neliskit ieskot intrigu kur jums nepriklauso

natalija

NU ziauriai siurplys nusisnekejo

tai bet kokio vėjo--blaškomas BOTAGAS,

skirti MINISTRU, be ką ištraukus iš KAMPO--neatsakinga, taigi 9 kartus matuokite , o 10-tą pjaukite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS