R. Karbauskis: privalomų skiepų įvedimas sukiršintų visuomenę | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS: PRIVALOMŲ SKIEPŲ ĮVEDIMAS SUKIRŠINTŲ VISUOMENĘ

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako nepalaikantis socialdemokratų iniciatyvos įvesti privalomą vaikų skiepijimą nuo poliomielito, tymų ir raudonukės ir baudimo priemones, jei reikalavimų skiepytis nesilaikoma.

„Ne, aš tikrai nepalaikau socdemų siūlymo atimti vaiko pinigus, jeigu tėvai neskiepija vaikų. Kita vertus, aš suprantu, kad ir valstybė, šiuo atveju Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, ir Sveikatos ministerija, turėtų įdėti daug pastangų aiškinti šeimoms, ypač jaunoms šeimoms, kurios turi vaikų, kodėl reikia skiepytis, nes bet kokiu atveju, tai žmogaus pasirinkimas. Ir aš manau, kad šitoje situacijoje nėra tos vienintelės tiesos, kad arba taip ir niekaip kitaip. Aš asmeniškai palaikau tai, kad reikia skiepytis, aš taip manau, bet tai - žmogaus pasirinkimas, kiekvienos šeimos pasirinkimas. Mes visi atsakome už savo vaikus, visi atsakome už savo anūkus. Ir šitoje situacijoje įvedimas privalomo reikalavimo dar labiau sukiršintų visuomenę negu jai padėtų“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

Reaguodami į tymų infekcijos protrūkį, socialdemokratai Seime įregistravo įstatymo pataisas, kurios numato, kad skiepai vaikams iki 16 metų nuo poliomielito, tymų ir raudonukės būtų privalomi.

Pagal socialdemokratų siūlymus, nepilnamečio paciento iki 16 metų atstovas pagal įstatymą privalės užtikrinti, kad šis, nesant kontraindikacijų, būtų paskiepytas nuo poliomielito, tymų, raudonukės. O skiepijimą paskyręs gydytojas informaciją apie tuos, kurie atsisako skiepytis, turės perduoti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui prie Sveikatos apsaugos ministerijos ir teritoriniam valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos skyriui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gerai , kad užsirašėte sąmoningai , o nesate

verčiamas ar baudžiamas :) ... konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė antradienį pasiūlė ATIMTI VAIKO PINIGUS iš visų neskiepytų vaikų Aršiai PRIEŠTARAVUSI vaiko pinigų įvedimui parlamentarė taip ir nesuvokė jų paskirties. Vaiko pinigai nėra drausminimo priemonė. Jie skirti kiekvienam Lietuvos vaikui tol, kol šis sulauks pilnametystės. Nepriklausomai nuo jo tėvų darbo vietos, politinių pažiūrų ar vaiko sveikatos būklės.Iki tol veikusi papildomo neapmokestinamo pajamų dydžio mokestinė lengvata veikė tik tėvams, kurie gaudavo didesnes pajamas. Minimalią ar kiek didesnę algą gaunantys tėvai tiesiog negalėdavo ja pasinaudoti... IŠ DELFI - nuo sausio 1 d vaiko pinigai mokami nebebus ? ---- P.S. na ir kas labiausiai rėkia " draudimai , baudimai " ? Seimo opoziciniai ? Aš skiepyčiau vaikus ir ne dėl baimės , kad atims vaiko pinigus . Eilinė konservatoriška veidmainystė ?

Kitas pavadinimas

Reveransas antiwakseriams suvienys tautą. Mano amžius jau netoli pensijos, bet užsirašiau skiepytis nuo tymų. Kodėl, paklausite. Nenoriu tapti vaikščiojančiu užkrato nešiotoju ir apkrėsti išblūdusių mamų niekuo dėtus ir neskiepytus vaikelius.Virš 40 metų gydytojai nebuvo matę savo praktikoje sergančių tymais ir požymius gali nustatyti tik vadovaudamiesi teoriniais dalykais. " Ačiū " psichikos sutrikimų turintiems antiwakseriams, nes dėl jūsų sukeltos garliavinės isterijos tauta iš tikrųjų susivienijo... stovim eilėse prie skiepų ir mokame nemažus pinigus. Ko tik nepadarysi dėl sveikatos, - ją vieną ir beturim.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS