R. Karbauskis: V. Pranckietis turi pasitikėjimą, dėl valdančiųjų jam negėda | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS: V. PRANCKIETIS TURI PASITIKĖJIMĄ, DĖL VALDANČIŲJŲ JAM NEGĖDA

  • 6

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio galimas atsistatydinimas nėra svarstomas, jis turi pasitikėjimą ir dėl „valstiečių“ frakcijos bei valdančiosios koalicijos jam negėda, sako Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) vadovas Ramūnas Karbauskis.

„Aš sakiau, kad jis turi pasirinkimą – jeigu jam gėda, jis gali pasitraukti. Tai nereiškia, kad aš pakviečiau jį pasitraukti. Sakiau, kad visą laiką yra pasirinkimo galimybė. Ne aš vienas tą sakiau, tą pasakė ir Vyriausybės vadovas. Ir manau, kad daugeliui Seimo narių tas kausimas kyla, nes kiekvienas iš mūsų turime klausimą, dėl kurio iš mūsų jam būtų gėda?“ – BNS penktadienį sakė R. Karbauskis.

Jis teigė išsiaiškinęs situaciją po pokalbio su Seimo vadovu penktadienio rytą ir patikino, kad Seimo pirmininkas turi pasitikėjimą.

„Šiandien ryte šnekėjomės, iš tiesų už mūsų frakciją, už mūsų koaliciją Seimo pirmininkui negėda. Vakar tikriausiai tame renginyje Seimo pirmininkui buvo pakankamai daug streso ir manau, kad jis gaudė tuo metu tokias mintis, kokios tuo metu atėjo į galvą. Ir galbūt ne visai korektiški tie pasisakymai buvo viso Seimo atžvilgiu ir tikiuosi, kad tokių pasisakymų ateity nebebus“, – kalbėjo „valstiečių“ frakcijos seniūnas.

Jis turi pasitikėjimą Seime. Mes šiandien dar sykį patvirtinome, kad tas pasitikėjimas yra.

Anot R. Karbauskio, Seimo pirmininkui nebent galėjo būti gėda dėl opozicijos veiksmų.

„Mes gi žinome, kaip balsavome dėl Konstitucinio Teismo sprendimo dėl M. Basčio, mes dėl jo nesigėdijame. Jei opozicija turi dėl ko gėdytis, tai Seimo pirmininkas tą ir galėjo įvardyti, kad jam gėda už opoziciją. Bet jis to neįvardijo, dėl to mes šiokią tokią pretenziją turėjome“, – teigė LŽVS lyderis.

„Jis turi pasitikėjimą Seime. Mes šiandien dar sykį patvirtinome, kad tas pasitikėjimas yra“, – pridūrė R. Karbauskis.

Anot jo, pasitikėjimo Seimo pirmininku klausimą nebent gali inicijuoti opozicija, valdantieji tokio klausimo nekelia.

„Jei konservatoriai, siekdami pirmalaikių Seimo rinkimų bet kokia kaina, vieni neinicijuos ko nors, tai nebus (nepasitikėjimo svarstymo – BNS)“, – teigė R. Karbauskis.

Ketvirtadienį vykusiame mitinge prie Seimo „valstiečių“ atstovas V. Pranckietis pareiškė, kad jam gėda dėl kai kurių Seimo narių. Po šių pareiškimų, į sceną užlipęs „valstiečių“ vadovas R. Karbauskis pareiškė, kad jei V. Pranckiečiui gėda, jis turėtų trauktis.

„Jeigu jam gėda, mes Seime renkam Seimo pirmininką, mes galim išrinkti ir kitą pirmininką, jeigu jam gėda. Jeigu jam gėda, jis turi atsistatydinti“, – mitinge pareiškė R. Karbauskis.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad jei Seimo pirmininkas V. Pranckietis nemato galimybių konsoliduoti Seimo darbo, jis galėtų svarstyti apie traukimąsi iš šių pareigų.

V. Pranckietis: niekas neragina manęs atsistatydinti

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad niekas neragina jo atsistatydinti ir apskritai nematąs jokios priežasties tai daryti. Priešingai, V. Pranckietis prabilo apie valdančiųjų pozicijų stiprinimą prisijungus prie koalicijos naujai politinei jėgai. Jos Seimo Pirmininkas neįvardino.

Seimo vadovo nuomone, jokios prasmės neturi ir kalbos apie pirmalaikius rinkimus. V. Pranckietis pabrėžė, kad siekiai paleisti Seimą yra ne kas kita kaip politikavimas ir politinės reklamos opozicijai darymasis.

V. Pranckietis sako, kad ketvirtadienį įvykęs apsižodžiavimas su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu yra nereikšmingas ir kilęs vien dėl emocijų.

Į klausimą, ar įmanoma po tokių pasisvaidymų dirbti kartu, V. Pranckietis atsakė: mes jau dirbame kartu“.

Seimo pirmininkas aiškino, kad niekas iš opozicinių partijų nesiūlė jam trauktis iš Seimo vadovo posto. „Man dar niekas nesiūlė atsistatydinti. Aš pirmą kartą girdžiu tokį pasiūlymą“, - kalbėjo V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas akcentavo, kad Seimas dirba gerai, o valdantieji artimiausiu metu ketina net sustiprėti. Pasak Pirmininko, yra politinių grupių, norinčių prie „valstiečių“ prisijungti.

„Seimas dirba, sprendimus priiminėja, kaip matote, dauguma yra. Ji, atrodo, dar sustiprės, nes yra daugiau norinčių dirbti drauge prie daugumos“, - kalbėjo V. Pranckietis, pridurdamas, kad negali būti net kalbos apie pirmalaikius rinkimus.

Apie būtinybę Seimo Pirmininkui trauktis yra prakalbusios opozicinės partijos.

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį teigė, kad Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, ketvirtadienio mitinge kalbėjęs, jog jam yra gėda dėl Seimo sprendimų, turėtų atsakyti už savo žodžius.

„Jeigu pasakai ir matai, kad kažkas yra negerai, turi turėti labai aiškų planą, ryžtą ir įrankį tą netvarką pakeisti į tvarką“, - penktadienį interviu delfi.lt konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Premjeras pabrėžė, kad Seimo pirmininko vienas iš svarbiausių uždavinių yra suburti visus Seimo narius konstruktyviam bendram darbui. Todėl, pabrėžė S. Skvernelis, jei V. Pranckietis mano galįs tai padaryti - turėtų tęsti darbus, o jei nemato galimybių konsoliduoti Seimą - tai, davė suprasti Premjeras, V. Pranckietis turėtų trauktis iš pareigų.

Ketvirtadienį prie Seimo vykusiame mitinge „Mes kaltinam“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) partijos pirmininkas R. Karbauskis, užlipęs į sceną, pareiškė, kad prieš tai čia kalbėjusiam Seimo Pirmininkui V. Pranckiečiui trūksta politinės patirties.

„Liūdnai atrodė Seimo Pirmininkas scenoje“, - teigė R. Karbauskis. Jis taip reagavo į anksčiau mitinge išsakytus V. Pranckiečio teiginius, kad jam gėda dėl Mindaugo Basčio, Gretos Kildišienės ir kitų viešą ažiotažą sukėlusių istorijų. Anot R. Karbauskio, jei Seimo Pirmininkui gėda - jis turėtų atsistatydinti.

Po mitingo „Lietuvos ryto“ televizijai V. Pranckietis teigė, kad neketina atsistatydinti iš Seimo Pirmininko pareigų, nes, pasak jo, turi parlamento palaikymą. Jis akcentavo, kad, ne vien R. Karbauskis sprendžia tokius reikalus. Pasak V. Pranckiečio, R. Karbauskis, ragindamas jį atsistatydinti, tikriausiai pasikarščiavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tomas

Tai Karbauskis dar ir magas: neseniai aiškino, ką GALVOJO Skvernelis, dabar vėl iškraipo p. Pranckiečio žodžius - pataiso taip, kaip jam naudingiau, nors visi girdėjo jo žodžius. Va Karbauskiui tai verta organizuoti apkaltą, nes jis Seime kaip šimtakojis laiko čiuptuvuose visą Seimo daugumą, daro destrukcijas, kompromituoja ir Seimą ir Valstybę.

Gaila vargšelio

Mat vargšelis Pranckietis dar jaunas politikierius,todėl nežinodamas ką sakyti,leptelėjo,kad ir jam girdi gėda.Žinoma taip kalbėti Seimo pirmininkui nederėjo. Dabar gaunasi, kad jam gėda,kad jis Pirmininkas. O tapkininkai tokiu jo pasakymu ,labai pasigardžiavo.

idomu

kas voge per tas kadencijas ponai zalieji dabar tik pradejo dirbti tai jie iskele vagistes i pavirsiu o jus rekiat an ju niekada jus nemastot todel todel rinkot senus vagius kurie prie rusu voge neblogai gyveno o dabar baigesi vagiu era nepamirskit pries dieva atsakyti reikes cia nepades pinigai nei pazintys TAUTOS NAIKINTOJAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS