Ragina kandidatus į prezidentus vienytis, kad I. Šimonytė nepatektų į antrą turą | KaunoDiena.lt

RAGINA KANDIDATUS Į PREZIDENTUS VIENYTIS, KAD I. ŠIMONYTĖ NEPATEKTŲ Į ANTRĄ TURĄ

Opozicinių „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, jog partija svarstys vienyti jėgas su kitais kandidatais prezidento rinkimuose, kad konservatorių keliama premjerė Ingrida Šimonytė nepatektų į antrąjį rinkimų turą.

Taip jis kalbėjo šios partijos kandidato Aurelijaus Verygos ir kito kandidato Igno Vėgėlės susitikimui šią savaitę pakursčius spėliones, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) gali paremti vieno iš rinkimų favoritų laikomo advokato kandidatūrą.

„Mes aptarinėsime visus variantus, kurie įmanomi, nes mums reikia galvoti pirmiausia ne apie mūsų partijos interesą, o valstybės interesą“, – žurnalistams Kauno rajone prieš partijos tarybos posėdį penktadienį LVŽS pirmininkas.

„Vienas iš tokių interesų, (...) kad antrame ture nebūtų dabartinės premjerės I. Šimonytės. (...) Tai būtų pergalė Lietuvos rinkėjams, kad antrajame ture nereikėtų balsuoti prieš kažką, o reikėtų balsuoti už kažką“, – kalbėjo jis.

Tai būtų pergalė Lietuvos rinkėjams, kad antrajame ture nereikėtų balsuoti prieš kažką, o reikėtų balsuoti už kažką.

„Dažnai būna taip, kad tam reikia vienytis, nors Lietuvos politikai tokios praktikos neturi. Bandysime šnekėti apie tai, ar nereikėtų tos praktikos pirmą sykį Lietuvos istorijoje pritaikyti“, – teigė R. Karbauskis.

Pasak jo, A. Veryga partijos tarybos nariams papasakos apie susitikimą I. Vėgėle.

Abu jie yra surinkę reikiamą parašų skaičių, kad būtų pripažinti kandidatais gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Pasak R. Karbauskio, A. Verygos surinkti parašai rodo, jog visuomenė remia „valstiečių“ kandidatą, tačiau partija turi galvoti „apie tai, kas yra naudingiausia valstybei“.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną.

LVŽS taryba penktadienį taip pat turėtų patvirtinti kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. R. Karbauskis sakė, kad šeštu numeriu į jį bus siūlomas įrašyti galiūnas Žydrūnas Savickas.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Tik

E. Vaitkus

Temidė

Naujas prezidentas ir naujas generalinis prokuroras turėtų labai daug dabartinių patraukti baudžiamojon atsakomybėn?

nei NAUSĖDA ,nei ŠIMONYTĖ neturi patekti į II-rą turą

II-me ture susirungs VĖGĖLĖ ir prof. E.VAITKUS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS