Renginiuose sirgdamas dalyvavęs R. Sinkevičius žada atsisakyti ligos išmokų | KaunoDiena.lt

RENGINIUOSE SIRGDAMAS DALYVAVĘS R. SINKEVIČIUS ŽADA ATSISAKYTI LIGOS IŠMOKŲ

  • 0

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, praėjusią savaitę turėjęs nedarbingumą, tačiau dalyvavęs renginiuose, žada atsisakyti "Sodros" išmokos už ligą.

„Kadangi galimai aš pažeidžiau gydymosi režimą, kad nekiltų abejonės dėl šito, aš atsisakysiu ligos išmokų“, – žurnalistams trečiadienį sakė jis.

Pasak R.Sinkevičiaus, jam diagnozuota viršutinių kvėpavimo takų infekcija. Keturias dienas praėjusią savaitę nedarbingumą turėjęs politikas sakė blogai jautęsis ir turėjęs temperatūros. Jis nedalyvavo ir praėjusią savaitę vykusiame Vyriausybės posėdyje bei pasitarime.

„Sergantis ministras neturi teisės atlikti bet kokius juridinius, teisinius veiksmus: pasirašinėti dokumentus, balsuoti, ir panašiai. Tačiau niekas negali žmogui uždrausti dalyvauti renginiuose, debatuose. Tą aš ir dariau“, – sakė R.Sinkevičius.

„Dabar yra toks laikmetis, kad negali leisti sau tiesiog gulėti. Ir kai gali, tai dalyvauji. Kai negali, nedalyvauji. Turėjau ir daugiau renginių, kuriuose ne visuose galėjau dalyvauti“, – tikino ministras.

Portalas delfi.lt pranešė, kad R.Sinkevičius praėjusią savaitę nuo antradienio iki penktadienio turėjo nedarbingumą, tačiau dalyvavo kandidatų į Seimą debatuose televizijoje bei Jonavoje, dalyvavo kelio „Via Baltica“ rekonstrukcijos darbų pabaigos renginyje bei kitose šventėse ir renginiuose.

Santariškių klinikų šeimos gydytojas Valerijus Morozovas BNS pasakojo, kad viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis vadinamos ligos, kurias visuomenėje įprasta vadinti peršalimu: į šią plačią kategoriją patenka sloga, gerklės uždegimas ar kosulys. Šie susirgimai, pasak mediko, gali būti įvairaus sunkumo.

„Spektras yra pakankamai didelis. Viskas, kas yra susiję su kvėpavimu, yra susiję su viršutinių kvėpavimo takų uždegimu“, – sakė jis.

V.Morozovo teigimu, viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sergantys žmonės dažniausiai gali užkrėsti kitus.

„Jeigu tai nėra paprasčiausias peršalimas – truputį žmogus pašalo, jam pavarvėjo sloga, jis atsigėrė arbatos ir praėjo – jeigu pradeda kilti temperatūra, simptomai tęsiasi, jie yra užkrečiami. Ir tas užsikrėtimas, aišku, kuo artimesnis bendravimas, tuo užsikrėtimo šansas yra didesnis, tačiau nereikia labai glaudžiai bendrauti, kad užsikrėstumei“, – sakė gydytojas.

Todėl, pasak jo, nors pacientas, patiriantis šių ligų simptomus, gali jaustis neblogai, į darbą rekomenduojama neiti ir tam, kad infekcija neplistų.

Gydytojo teigimu, dažniausiai žmonės, neturintys kitų susirgimų, nuo šių infekcijų pasveiksta per savaitę. Jauni žmonės serga ūmesne ir trumpesne, vyresni – ramesne, bet ilgesne ligos forma.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS