Rokiškio meras su nauja dauguma atleidžia „tvarkietį“ vicemerą | KaunoDiena.lt

ROKIŠKIO MERAS SU NAUJA DAUGUMA ATLEIDŽIA „TVARKIETĮ“ VICEMERĄ

Rokiškyje persigrupavus daugumai savivaldybės taryboje, meras Antanas Vagonis su nauja koalicija sutarė, kad bus atleistas „tvarkiečių“ deleguotas vicemeras Egidijus Vilimas.

Tuo metu naujosios daugumos prašymo keisti administracijos direktorių, Darbo partijos atstovą Valerijų Rancevą meras kol kas įgyvendinti neskuba.

„Šiuo metu yra dėliojamas biudžetas, yra sudėtingas laikotarpis, tai aš paprašiau, ar naujoji dauguma galėtų palaukti bent jau iki biudžeto priėmimo, kol mes apsvarstysime projektus, kuriuos esame suplanavę. Nebent naujas administracijos direktorius ar administracijos direktoriaus pavaduotojas sugebėtų šituos dalykus padaryti, tada viskas tvarkoje“, – BNS po antradienio vakarą įvykusio susitikimo su naująja dauguma sakė meras A. Vagonis.

„Žmogiškai prašiau administracijos direktorių palikti iki kovo – balandžio mėnesio, pasakiau, kad jie gali jį pasikviesti, duoti užduotis, nurodymus, dėl to nėra problemų, bet neatstatydinti“, – pridūrė jis.

Anot mero, naujoji dauguma atsakymą dėl administracijos direktoriaus galimybių tęsti darbus žada duoti artimiausiu metu.

Artimiausias savivaldybės tarybos posėdis suplanuotas kitą savaitę.

Anksčiau valdančiąją daugumą Rokiškyje sudarė socialdemokratai, Darbo partija ir partija „Tvarka ir teisingumas“. Kaip pasakojo meras, naująją daugumą suformavo daugiau kaip pusė tarybos narių: socialdemokratai, Laisvės sąjungos (liberalų), Liberalų sąjūdžio, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos politikai, konservatoriai.

A. Vagonis meru išrinktas būdamas Lietuvos socialdemokratų partijos nariu, bet praėjusį rudenį partiją paliko.

Gruodžio pabaigoje vykusiame Rokiškio savivaldybės tarybos posėdyje socialdemokratų frakcija paskelbė pereinanti į opoziciją. Tokiu būdu opozicijoje susiformavus daugumai, buvo nepritarta posėdžio darbotvarkei ir posėdis neįvyko.

Prieš tai posėdyje buvo kalbama apie mero pavaduotojo E. Vilimo galimybes toliau eiti pareigas. Meras teigė išgirdęs reikalavimą teikti vicemero atstatydinimo klausimą, jeigu nori tęsti posėdį, tačiau tai padaryti tuomet atsisakė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS