Rusija susirūpino Lietuvos rusakalbiais – ragina tarptautines organizacijas įsikišti | KaunoDiena.lt

RUSIJA SUSIRŪPINO LIETUVOS RUSAKALBIAIS – RAGINA TARPTAUTINES ORGANIZACIJAS ĮSIKIŠTI

Lietuvos rusakalbiai patiria spaudimą, o Vilnius skatina antirusišką isteriją, dirbtinai kuriamą persekiojimą ir kursto baimės atmosferą rusiškai kalbančių Lietuvos gyventojų bendruomenėse, todėl turėtų įsikišti tarptautinės organizacijos, aiškina Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovė spaudai Marija Zacharova.

„Ryžtingai smerkiame Lietuvoje kylančią policinę savivalę. Tai pasireiškia Lietuvos rusakalbių spaudimu vidaus politinės konjunktūros labui. Raginame tarptautines struktūras atkreipti dėmesį į nerimą keliančią situaciją, susidariusią šioje Europos valstybėje“, - pareiškė M. Zacharova.

Pasak Rusijos URM atstovės, „nelojalumo“ ir „Kremliaus agento“ etiketes bandoma kabinti ir neva garbingiems visuomenininkams, kaip Lietuvos rusakalbių mokyklų asociacijos vadovė, istorijos mokytoja Ela Kanaitė, kurios įrašai feisbuke sukėlė pasipiktinimą - E. Kanaitė dalijosi Kremliaus propagandinių ruporų platinamomis melagingomis naujienomis.

Ji buvo įtraukta į 2015 m. Valstybės saugumo departamento (VSD) Grėsmių nacionaliniam saugumui ataskaitą ir buvo oficialiai apdovanota tuometinio Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo.

Taip pat Rusijos URM atstovė susirūpino ir vieno iš Socialistinio liaudies fronto, kurio buvęs lyderis Algirdas Paleckis įtariamas šnipinėjimu Rusijos naudai, valdybos nario Pavelo Ževžikovo namuose ir darbo vietoje vykdytomis kratomis bei apklausomis.

Be to, M. Zacharova tikina, kad tokį neva atstumiantį Lietuvos elgesį be jokio pagrindo yra priversti kentėti ir rusakalbiai Lietuvos jaunuoliai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (120)

Anarchistas

Jūs tik paklausykit ką apie pabaltijį peza Rusijos propagandistai. Lietuvoje žmonės alkani, basi, sušalę, prašosi pagalbos. Tas pats ir Estijoje, Latvijoje. Greitai išgirsime, kad čia klesti kanibalizmas, kad čia rusakalbius valgo. O rusai kaip ir kaip kurie lietuviai - ne savo galva tiki, bet ta kalbančia dėžute arba Lavrovo Marija.

zelemunčikas

Visą netrumpą savo gyvenimėlį pragyvenau tarp rusų arba greta jų,o tebuvau sutikęs tik vieną,kurį iš svečių ne išvijo,o pats išėjo trenkęs durimis,prieš tai pasakęs:-chozaika (Tak),pirog (Ono),kotliety vaši iz koninį,otdaite šliapu i polto (Vidal) ja vaši imeninį.(žodžius skliausteliuoe galite pakeisti tais,kurių Kauno dienos cenzūra nepraleidžia).Ir to,man žinomo ruso senelė,buvo afriketė.

Petro

nu vata paverkim kaip mus cia skreudzia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS