S. Skvernelis: biurokratinis monolitas yra labai tvirtas | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: BIUROKRATINIS MONOLITAS YRA LABAI TVIRTAS

Premjeras sako, jog vienas pagrindinių valdžios iššūkių - dar šiais metais patvirtinti valstybės tarnybos reformą. Pasak Sauliaus Skvernelio, Vyriausybei per beveik vienerius darbo metus nepavyko sumažinti biurokratijos.

„Po beveik metų galiu patvirtinti, kad valstybėje biurokratinis monolitas yra labai tvirtas. Betonas sutvirtintas aukštos kokybės armatūra, tą pajautė 14 ministrų. Atotrūkis tarp politinio kabineto ir administracijos ministerijose iš tikrųjų pakankamai didelis. To nepavyko pramušti. Tai yra faktas“, - antradienį „Verslo žinių“ konferencijoje „Verslas 2018“ teigė S. Skvernelis.

Jo nuomone, valstybės tarnybos reforma bus vienas pagrindinių iššūkių dar šiemet.

„Tai šių metų iššūkis laukia tikrai. Bandysime vis tiek tai padaryti. Įstatymo naują redakciją teiksime Seime, ir tai bus vienas iš požymių, kokia yra Seime dauguma, nes yra dvi skirtingos pozicijos“, - kalbėjo premjeras.

Po beveik metų galiu patvirtinti, kad valstybėje biurokratinis monolitas yra labai tvirtas. Betonas sutvirtintas aukštos kokybės armatūra, tą pajautė 14 ministrų.

Anot jo, dabartinis valstybės aparatas „nėra gerai veikiantis“.

„Labiausiai būna skaudu, kai pasakoma, kad mūsų valstybės aparatas yra mažas, efektyvus, geras ir nieko nelieskite, viskas gerai. Nėra jis gerai veikiantis“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Keisti Valstybės tarnybos įstatymą pasiūliusi Vidaus reikalų ministerija teigia, jog po pertvarkos valstybės tarnautojų sumažėtų daugiau nei dvigubai, jų liktų apie 20 tūkst., tačiau pakeitus apmokėjimo ir motyvavimo sistemą, tarnyba valstybei būtų kur kas labiau kvalifikuota ir kokybiška. Vidinio administravimo funkcijas vykdantys darbuotojai taptų „darbo sutartininkais“.

Reformą kritikuoja prezidentė Dalia Grybauskaitė, pareiškusi, kad pertvarka įgyvendinama netinkamai, slepiant valstybės tarnautojus po sutartiniais santykiais bei skatinant dabartinei valdžiai lojalius tarnautojus. Ji reformą pavadino valstybės tarnybos žlugdymu.

Atsakydamas į tai S. Skvernelis pareiškė, kad valstybės tarnyba yra žlugusi jau dabar, todėl jai reikalingi pokyčiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Mano nuomone.

Skverneli jei matai,kad valstybes tarnyba zlugusi,kad pertvarka igyvendinama netinkamai,tai ko tuos atskalunus buvusius 9 ir socdemus prisiemei i draugija.Juk jie 27 m. zlugde Lietuva ivairiais budais.

varyk

visus soc...demonus ir neprileisk prie /lovio/ nes tai pagrindine biurokratine mafija ir jei su jais /vaziuosi/ tai netoli nes viskas turi pabaiga o vagims vieta zinoma tik nepanaudojama....

Anonimas

Ei tu Soroso globalistiniu liberastfasistu BYBCIULPY, KODEL muslimu banditams-socialiniams parazitams, kuriuos tu vezi i Lietuva simtais MOKI po 700 Eur/men nors jie Lietuvoje NEDIRBO NE VIENOS dienos, NE VIENOS valandos, NE VIENOS minutes? Kodel mes Lietuvos gyventojai esame TRECIARUSIAI SAVO SALYJE ir uz VIO GYVENIMO DARBA gauname TIKTAI apie 250 Eur/men pensija? Paaiskink, supistas isgama, KODEL TYCIOJIES is lietuviu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS