S. Skvernelis: kultūros darbuotojų protestams nėra pagrindo | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: KULTŪROS DARBUOTOJŲ PROTESTAMS NĖRA PAGRINDO

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad planuojamiems kultūros darbuotojų protestams dėl pernelyg lėtai augančių atlyginimų nėra pagrindo.

„Natūralu, kad žmonės visada nori daugiau, bet nemanau, kad yra pagrindas reikšti protestą tokiu būdu“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

Kultūros ir meno darbuotojai piketą prie Vyriausybės rengs kitą savaitę.

Protestas rengiamas, nes Kultūros ministerija neatsižvelgė į reikalavimus kelti sektoriaus darbuotojų atlyginimus po 150 eurų jau kitąmet, ministerija įsipareigojo juos padidinti vidutiniškai po 21 eurą.

„Jeigu 21 euras yra trupinys, na atleiskite“, – kalbėjo premjeras.

„Pastaruosius metus, keletą metų ankstesnės Vyriausybės nuosekliai jiems didino darbo užmokestį. Tai turbūt viena iš nedaugelio grupių, kur kasmet kažkas yra skiriama“, – pridūrė jis.

Pasak ministro pirmininko, kultūros darbuotojų algos 2019 metais ir 2020 metais vidutiniškai augs po 30 eurų.

Kultūrininkų teigimu, pernai Lietuvoje kultūros srities darbuotojų vidutinis mėnesinis atlyginimas buvo 593 eurai „į rankas“.

Profesinių sąjungų duomenimis, šalyje pernai buvo 13,3 tūkst. kultūros ir meno darbuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Oberleitenantas

Majoras geriau žino, yra pagrindas, ar jo nėra..

Inutė

V. Čerčilis: " Kultūrai mažinti lėšas????? Nesąmonė....Tai vardan ko mes karą laimėjome?" Gal nevisai tiksli citata, bet būtų pravartu Premjerui žinoti. UŽ KULTŪRiNINKUS

Asta

Jei būčiau vyriausybės vadovas arba kultūros komiteto pirmininkas tai tiesiog sudegčiau iš gėdos, kad seimo pašonėje esančios Nacionalinės bibliotekos ir visų kitų bibliotekų darbuotojai su aukštuoju išsilavinimu gauna valytojų atlyginimus. Jau nekalbu apie kitas kultūros sritis. Sudegčiau iš gėdos ir atsiprašinėčiau už trumparegiškumą, užmaršumą ir įžeidžiančias šio straipsnio citatas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS