S. Skvernelis laikosi savo: ne mitingais reikia spręsti problemas | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS LAIKOSI SAVO: NE MITINGAIS REIKIA SPRĘSTI PROBLEMAS

Premjeras Saulius Skvernelis sakosi esąs toliau nuoseklus ir teigia, kad ne piliečių protestais reikia siekti spręsti svarbiausius klausimus.

S. Skvernelis taip pat pabrėžė, kad ketvirtadienį į akciją „Mes kaltinam“ susirinkusi gausi protestuotojų minia daugiausia atstovavo vienai politinei srovei.

Visgi, komentuodamas delfi.lt konferencijoje prie Seimo vykusį protestą, S. Skvernelis sakėsi palaikąs piliečių demokratines iniciatyvas.

„Sveikinu visuomenės norą naudotis vienu iš didžiausių demokratijos privalumų, laisvai organizuoti taikius mitingus ir reikšti poziciją, bet manau, kad svarbiausi klausimai yra sprendžiami galiausiai vis tiek Vyriausybėje ir parlamente“, - pabrėžė Premjeras.

Atsakydamas, kodėl pats nedalyvavo mitinge, S. Skvernelis teigė, kad protestas vyko Seimo atsakomybės ribose. Premjeras teigė nebijantis minios nušvilpimo, tiesiog manantis, kad tokiame renginyje neturėtų dalyvauti visi valstybės vadovai.

Galiausiai premjeras nepatikėjo, kad susirinkusi minia reprezentavo Lietuvos balsą ir nepasitenkinimą. Anot S. Skvernelio, sprendžiant pagal reakcijas, susirinkę protestuotojai daugiausia atstovavo politinę dešinę.

Premjeras ne kartą yra išsakęs nuomonę, kad nepritaria politinių klausimų sprendimui rengiant mitingus ir kitokias protesto akcijas. Premjeras kartą davė suprasti, kad ne valdžios politika nusivylę piliečiai, bet interesų turintys politikai organizuoja tokias akcijas.

Praėjusių metų lapkričio pradžioje S. Skvernelis, kalbėdamas apie atlyginimų kėlimą sveikatos sistemoje dirbantiems žmonėms, teigė, kad gydytojų streikų vyriausybė netoleruos. Komentuodamas Lietuvos medikų sąjūdžio ketinimus atlyginimų didinimo išsireikalauti, Premjeras teigė, kad tokia šantažo forma vyriausybės tikrai nepaspausi. „Jeigu kažkas bando grasinti įvairiais streikais - tai kelias neperspektyvus“, - „Žinių radijui“ sakė premjeras.

Galiausiai 2018 m. sausio pradžioje medikams suorganizavus protesto akciją, Premjeras teigė, kad medikų mitingu bando pasinaudoti socialdemokratai ir jų pirmininkas Gintautas Paluckas. Tuomet S. Skvernelis pareiškė, kad medikų protestas yra būdas pasirodyti politinėms jėgoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

VVA

Tas veltedis, neuzsidirbes saziningai ne vieno cento, dar mokins gyventi.Tikrai, kad i mentus eina beviltiski tinginiai.Bet kiaules akys dideles...

Prosenelis

Ir as taip manau reikia spresti policajaus lazda.

o

kitaip faras ir negali mastyti juk ta irode garliavos /svarkelis/........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS