Premjeras požiūrį dėl R. Valentukevičiaus išreikš balsavime Seime | KaunoDiena.lt

PREMJERAS POŽIŪRĮ DĖL R. VALENTUKEVIČIAUS IŠREIKŠ BALSAVIME SEIME

  • 3

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vadovo Romo Valentukevičiaus galimybių toliau dirbti turi spręsti Seimas.

Savo požiūrį ministras pirmininkas žada išreikšti balsuodamas kaip Seimo narys.

„Tai yra Seimo skiriamas valstybės pareigūnas, Seime bus ir sprendžiamas pasitikėjimo klausimas balsavimo būdu. Seimo nariai apsispręs, ar komisijos pirmininkas gali toliau darbuotis, ar negali (...). Aš turiu savo požiūrį ir pasakiau jį, ir savo požiūrį išreikšiu kaip Seimo narys balsuodamas“, - žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė premjeras.

Praėjusią savaitę S.Skvernelis teigė nemanąs, kad dabar jau buvusios Seimo narės Gretos Kildišienės automobilio istorijoje R.Valentukevičius pakenkė VTEK reputacijai, nors taip teigė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Seimo pirmininkas trečiadienį žurnalistams patvirtino, kad Seimo valdyba siūlys atleisti VTEK pirmininką.

„Pirmajame plenariniame posėdyje tas klausimas bus, teiksiu aš, valdybos sprendimu. Kadangi valdyba turi iniciatyvos teisę atstatydinimui, vienbalsiai valdyboje buvo nuspręsta, kad šis klausimas būtų pristatytas“, – sakė V.Pranckietis.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymą atleisti iš pareigų Seimo skiriamą institucijos vadovą gali pateikti Seimo valdyba, komitetas ar ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių. Sprendimas atleisti institucijos vadovą dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu, tam reikia daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų.

Praėjusią savaitę Seimo pirmininkas paragino trauktis R.Valentukevičių iš pareigų, nes šis priėmė vienasmenį sprendimą, jog GKildišienė neprivalėjo deklaruoti, kad naudojasi mamos iš „Agrokoncerno“ nuomojamu automobiliu. V.Pranckiečio vertinimu, savo veiksmais R.Valentukevičius pažemino institucijos reputaciją.

Antradienį VTEK vadovas paskelbė nesitrauksiantis, nes nesijaučia nusižengęs įstatymams.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos vadovo kandidatūrą teikia Seimo pirmininkas, o dėl jo paskyrimo ir atleidimo balsuoja visas parlamentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Heronimas

Vien del to, kad jis balsavo kad Malinauskas nepazeide jokiu interesu, ir nieko Malinauskui už tai, sis pirmininkas yra niekam vertas, sovietinio mastymo ir sukirpimo, mesti lauk, yra geru jaunų, saziningu žmoniu tpokiu Lietuvai reikia o ne sovietinio mastymo kur ranka ranka plauna.

Anonimas

Kuo greičiau atleisti tą senį, kuris nebesuvokia, ką šneka.

Anonimas

100% atleisti si uzkietejusi korumpuota biurokrata valentukeviciu. Ir siose pareigose jis dangste kai kuriu valdininku negerus darbelius, be to jis daugeli metu dirbo seimo kontrolieriu istaigos vadu ir dangste zemetvarkininku aferas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS