S. Skvernelis šiemet neatskleis, ar kandidatuos į prezidento postą | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS ŠIEMET NEATSKLEIS, AR KANDIDATUOS Į PREZIDENTO POSTĄ

Premjeras Saulius Skvernelis teigia šiemet neketinąs atskleisti savo pozicijos dėl kandidatavimo Prezidento rinkimuose.

Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjungos (LŽVS) politikas sakė nenorintis, kad kandidatūra trukdytų Vyriausybės darbams.

„Galiu tik pakartoti, kad pakankamai daug kandidatų yra, galės jie formaliai ar neformaliai pradėti rinkiminę kampaniją. Aš tikrai nematau jokių perspektyvų šiemet apie tokią idėją galvoti. O po to, kaip bus - matysime“, - laidoje „Dėmesio centre“ sakė S. Skvernelis.

Premjeras teigė manantis, kad valdančioji dauguma gali bet kuriuo atveju pasiūlyti stiprų kandidatą ir pridūrė, kad dėl kandidato apsispręs LŽVS suvažiavimas, kuriame ir vyks diskusijos dėl partijos atstovo šalies vadovo rinkimuose.

„Yra daug visokių klausimų, kuriuos reikia įvertinti. Tikrai nenoriu, kad koks nors mano sprendimas apsunkintų mūsų rinkiminės programos įgyvendinimą“, - aiškino S. Skvernelis.

Tikrai nenoriu, kad koks nors mano sprendimas apsunkintų mūsų rinkiminės programos įgyvendinimą.

Premjeras taip pat tikino, kad vertintų Kauno mero Visvaldo Matijošaičio paramą Prezidento rinkimuose, o pastarajam keliant savo kandidatūra galbūt remtų ją. „Jeigu būtų Matijošaitis ir aš jį paremčiau. Kaip meras jis dirba labai gerai“, - šypsodamasis sakė ministras pirmininkas.

ELTA primena, kad V. Matijošaitis pirmadienį teigė nežinąs ką remtų Prezidento rinkimuose, o į klausimą, ar S. Skvernelis būtų pirmasis pasirinkimas, Kauno meras atsakė: „Mes aptarsime“.

Tuo tarpu reaguodamas į antradienį publikuota atvirą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) laišką, ironizavo, kad sulaukti laiškų - smagu, tačiau ne viešų. Paklaustas, kaip vertina Gabrieliaus Landsbergio raginimus greičiau pranešti apie savo sprendimą dėl Prezidento rinkimų premjeras atsakė: „Smagu, kad TS-LKD manyje mato žmogų, kuris galėtų kandidatuoti į prezidentus“.

Pasiteiravus kaip reaguoja į Seimo frakcijų nesutarimus, S. Skvernelis pritarė, kad toks veikimo būdas niekam neatneša naudos. „Tačiau, jei pažiūrėtumėte į mūsų Vyriausybę, tai tikrai nesirenkame konfrontacijos nei su prezidente, nei su kuo nors kitu“, - tiesioginiame eteryje sakė premjeras. Politikas pridūrė galintis tik apgailestauti, kad konfrontacija dažnai įsiplieskia iš Daukanto aikštės pusės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zelemunčikas

Sauliau,neatskleisk nei šiemet,nei kitamet.

Tai kiek suprantu

Peledziukas nebeturi uznugario.idomu ka rusiskos salietros maisiukas pasirinks kandidatu.gal sirinskiene?kepenininiui ir minedui teks nusivylt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS