S. Skvernelis ir Japonijos premjeras pasidžiaugė išaugusia dvišale prekyba | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS IR JAPONIJOS PREMJERAS PASIDŽIAUGĖ IŠAUGUSIA DVIŠALE PREKYBA

  • 1

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį su Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe (Šinzu Abe) aptarė stiprėjančius dvišalius ekonominius santykius, saugumo situaciją.

S. Skvernelis susitikime pasidžiaugė „aktyviai plėtojamais dvišaliais ekonominiais santykiais“ ir išaugusia dvišale prekyba – tam, pasak jo, impulsą neabejotinai suteikė Sh. Abės vizitas Lietuvoje šių metų pradžioje.

Pasak S. Skvernelio, Lietuvai Japonija yra „svarbiausias politinis ir ekonominis partneris Azijoje“.  Jis išreiškė viltį, kad netrukus įsigaliosianti Japonijos ir Europos Sąjungos laisvos prekybos sutartis sudarys sąlygas plėsti tarpusavio prekybą.

„Noriu pabrėžti, kad Lietuvą ir Japoniją sieja bendri prioritetai branduolinės saugos srityje – suprantame branduolinių avarijų pamokų svarbą, būtinybę stiprinti branduolinę saugą dėl savo valstybių ir jų piliečių saugumo“, – pranešime spaudai sakė premjeras. 

Vyriausybė nurodo, kad susitikime aptarta saugumo situacija regionuose bei pasaulyje, konstatuota, kad šalys „turi daug potencialo“ stiprinant dvišalį bendradarbiavimą saugumo srityje.

„Lietuva remia Japonijos poziciją dėl Šiaurės Korėjos. Bendras interesas – kad visos šalys, vykdytų savo tarptautinius įsipareigojimus ir susilaikytų nuo veiksmų, kurie didina įtampą ir kelia grėsmę taikai bei saugumui regione“, – sakoma pranešime.

Jis pasidžiaugė galimybe vizito metu pagerbti žydus Antrojo pasaulinio karo metais Kaune gelbėjusio diplomato Chiunės Sugiharos (Čiunės Sugiharos) atminimą, sakė esąs „giliai sujaudintas“ apsilankymo Hirošimos memoriale pagerbiant atominio bombardavimo aukas.

Sausį Vilniuje ir Kaune apsilankęs S. Abe tapo pirmuoju Japonijos premjeru, atvykusiu į Lietuvą.

Lietuvos energetikos ministras neseniai pakvietė Japonijos korporacijas „Hitachi“ ir „Toshiba“ dalyvauti Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Hahaha

Asilas,nuo siaubas ,pučia žmonėm smegenis melagis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS