S. Skvernelis: tarnybos turėtų apklausti A. Anušauską | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: TARNYBOS TURĖTŲ APKLAUSTI A. ANUŠAUSKĄ

  • 26

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko pa(si)traukimo istoriją pavadino trileriu su komedijos elementais.

„Šiandieninis ministro pasisakymas sukėlė labai rimtų abejonių dėl šio ministro patraukimo ir siūlymo apsikeisti vietomis su komiteto pirmininku motyvų. Ministras šiandien teigė: „man teko užtrenkti duris kompanijoms, kurios mėgino neteisėtų atlygių siūlymu papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus. Bet jos rado atviras duris Seime, o KAM iškart gavo politikų pasiūlymus ir laiškus „daugiau kalbėtis“, – feisbuke rašė S. Skvernelis.

Anot jo, tarnybos turėtų apklausti A. Anušauską ir išsiaiškinti detales apie tas korupcines „atviras duris“ ir kieno vizitai nulėmė norą pakeisti ministrą likus 7 mėnesiams iki rinkimų.

„Šių dienų procesas atrodo nesolidžiai ir neskaidriai. O to tikrai nereikia Lietuvos krašto apsaugos sistemai šiuo metu“, – tikino S. Skvernelis.

 

 

Primename, kad A. Anušauskas penktadienį premjerei Ingridai Šimonytei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, o šeštadienį po susitikimo su prezidentu pareiškė, jog ministrė pirmininkė jam pasiūlė pasikeisti pareigomis su vieno Seimo komiteto pirmininku.

Šių dienų procesas atrodo nesolidžiai ir neskaidriai.

Premjerė šeštadienį pareiškė, kad A. Anušauskas traukiasi dėl lūkesčių per likusį kadencijos laikotarpį Lietuvos saugumo labui padaryti „dar daugiau ir greičiau“, o iš ministro šiuo metu tikimasi „maksimalaus įsitraukimo“.

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda ir premjerė susitiks aptarti situacijos.

Ministrus Lietuvoje skiria prezidentas premjero teikimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

...Tegul Tavo vaikai eina vien takais DORYBĖS....

Prašau, visų sąžiningų pareigūnų ir tarnautojų ir politikų,kam pagal pareigas patikrinti,ar tikrai Jokios Interersuotos kariniais veiksmais ir karinės pramonės vystymosi, bei galimais pelnais, grupės , įmonė asmenys, o taip pat ir tarpininkai galimai suinteresuoti galimais procentais nuo sandėrių /padekomis/paramų gavėjai tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys jų grupės,nebando silpninti Lietuvos gynybos,bei ekonomikos, tam tikrų asmenų ir pareigūnų, ir kariškių reputacijos, o taip pat ir Lietuvos žmonių susitelkimo, bei bando kelti nepagrįstas įtampas . Tepadeda Jums visi gerieji Mokytojai.

Švarkelio pala

Juk suprantat,kad ne tik apklaust,bet ir atpyz...,t.y.atblizgint ta proga galėsim už valstybinių paslapčių viešinimq.

to Išvada

glūšelio besmegenio pliurpalas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS