S. Skvernelis – už apkaltą konservatoriui M. Majauskui | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS – UŽ APKALTĄ KONSERVATORIUI M. MAJAUSKUI

Premjeras Saulius Skvernelis pasisako už apkaltą konservatoriui Mykolui Majauskui, kuris apkaltintas seksualiniu priekabiavimu kreipėsi į prokuratūrą dėl šmeižto.

„Man atrodo, kad taip, ir aš pasirašyčiau tokiam sprendimui. Dėl to, kad jis panaudojo tam tikrą institucinį psichologinį smurtą prieš asmenis, kurie kėlė labai rimtą problemą, ir nemanau, kad taip turėtų elgtis Seimo narys, tokia situacija naudotis“, - antradienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis, paklaustas, ar remia apkaltos konservatoriui iniciatyvą.

42 valdančiosioms „valstiečių“ ir Socialdemokratų darbo partijos frakcijoms priklausantys parlamentarai siūlo inicijuoti apkaltą M. Majauskui, kad jis „savo veiksmais – kreipimusi į prokuratūrą dėl nukentėjusių merginų neva paskleistos tikrovės neatitinkančios informacijos, bandymu jas įbauginti, daryti spaudimą, galimu melavimu apie savo santykius su merginomis – piktnaudžiavo teise, jos suteiktomis procesinėmis priemonėmis ir savo kaip Seimo nario statusą visuomenėje panaudojo asmeniniais interesais“.

Seimas antradienį planuoja apsispręsti dėl apkaltos komisijos sudarymo.

Vienas apkaltos iniciatorių Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas BNS teigė, kad galimą pagrindą apkaltai suteikia kovo mėnesį pasirodę liudijimai dėl galimai nederamo M. Majausko elgesio, taip pat šio politiko kreipimasis į prokurorus bei galima reputacinė žala Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijai. M. Majauskas yra jos narys.

Konservatorius jam metamus kaltinimus neigia, vadina absurdiškais ir prasilenkiančiais su realybe.

Anksčiau valdantieji dėl tų pačių dalykų M. Majauską buvo apskundę Seimo Etikos ir procedūrų komisijai. Ši rugsėjo 26 dieną nutarė tyrimo nepradėti, nes prokuratūrai nepavyko nustatyti asmenų, galbūt nukentėjusių nuo M. Majausko, be to, nurodomu laikotarpiu konservatorius nebuvo Seimo narys.

Vilniaus prokuratūra vasarą sustabdė ikiteisminį tyrimą dėl galimo šmeižimo M. Majausko atžvilgiu.

Ikiteisminis tyrimas sustabdytas „Info TV“ televizijai atsisakius atskleisti tapatybę merginos, pateikusios informaciją apie Seimo narį.

Tyrimas buvo pradėtas gavus M. Majausko pareiškimą dėl žinių laidoje „Info diena“ pateiktų anoniminės merginos pasakojimų.

Ji teigė, kad M. Majauskas praeityje vartojo alkoholį su moksleivėmis, su jaunomis merginomis nuolat dalyvaudavo vakarėliuose, siekdamas atsivesti jas į savo butą bei atlikti nederamus seksualinio pobūdžio veiksmus.

Pareiškime M. Majauskas nurodė, tokie teiginiai yra melagingi ir jį šmeižiantys.

Anksčiau teisėsauga dėl paties M. Majausko elgesio nusprendė tyrimo nepradėti, nes nenustatė tarnybinio ar kitokio priklausomumo tarp M. Majausko ir redakcijai duomenis pateikusios merginos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Visi concervai pidarai,vagis jiems visiems reikia apkalta.

...

OH: "Ji teigė, kad M. Majauskas praeityje vartojo alkoholį su moksleivėmis, su jaunomis merginomis nuolat dalyvaudavo vakarėliuose, siekdamas atsivesti jas į savo butą bei atlikti nederamus seksualinio pobūdžio veiksmus" - merginukė GERĄ karjerą padarys, nes JEI dabar ji prabiltų... na, 'konservai' tą žino, ir todėl pinigėlių jai užtildyt nepagailės - tiek tiesiai jai, tiek ir - 'samdomiems': kartą parsidavusi juk gali dar kartą parsiduot.

s

Prasau, kaip greitai galima suzlugdyti zmogu. Apsmeize neaisku kas, isskyre seima, o dabar kraujo istroske kolukieciai, is dyko buvimo, mat, apkalta siulo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS