Šalies vadovų vizituose – dėmesys regiono valstybių šimtmečiams | KaunoDiena.lt

ŠALIES VADOVŲ VIZITUOSE – DĖMESYS REGIONO VALSTYBIŲ ŠIMTMEČIAMS

  • 4

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės užsienio vizitų darbotvarkėje šiemet daug dėmesio bus skiriama viešnagėms šalyse, kurios švęs valstybių įkūrimo ar atkūrimo šimtmečius.

Prezidentės spaudos tarnyba BNS informavo, kad suplanuota 18 D. Grybauskaitės užsienio vizitų, dar dalis yra derinama.

Šalies vadovė sveikinti su šimtmečiu ketina vykti į Lenkiją, Latviją, Estiją ir Gruziją.

Sausį prezidentė dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume Davose, vasarį – Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių atidaryme Pietų Korėjoje. Pavasarį Vašingtone gali įvykti Lietuvos, Latvijos ir Estijos vadovų susitikimas su Jungtinių Valstijų prezidentu Donaldu Trumpu (Trampu).

Balandį Prancūzijoje planuoja susitikti su šalies prezidentu Emanueliu Macronu (Emanueliu Makronu), garsiame Paryžiaus Orsė muziejuje atidarys Baltijos šalių simbolizmui skirtą parodą.

Gegužę ji dalyvaus Karolio Didžiojo apdovanojimo įteikimo ceremonijoje E. Macronui Vokietijoje ir Lietuvos dienose Romoje.

Šiemet D. Grybauskaitė taip pat bent keturis kartus turėtų vykti į tradicinius ES viršūnių susitikimus. Ji taip pat atstovaus Lietuvai NATO viršūnių susitikime birželį ir Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje rugsėjį.

Premjero spaudos tarnyba BNS informavo, jog sausio pabaigoje Saulius Skvernelis vyks į Gruziją – šis vizitas planuotas dar pernai rugsėjį, tačiau tuomet kelionę premjeras atidėjo dėl socialdemokratų sprendimo netęsti darbo koalicijoje. Kovą derinami vizitai į Skandinavijos šalis.

Pirmoji Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio kelionė prasidėjo šeštadienį – jis išskrido į Kinijos sostinę Pekiną, kur beveik savaitę vyks Šiaurės ir Baltijos valstybių aštuoneto parlamentų pirmininkų susitikimas. Vasarį V. Pranckietis planuoja vizitus į Briuselį, vėliau – į Latviją ir Lenkiją. Šias kaimynines šalis šiemet jis gali aplankyti kelis kartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

bet tiek metų melo ir melo

tobulas išverskūrių teatras

blem-ba

Ko tai negirdeti prezidentes pozicijos SKYDINES klausimu,tupi krumuose ir ne krepst......................,kai tuo tarpu vagiamos -plaunamos milijonines sumos musu pinigu...

:)

Lietuvos didvyris....:)))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS