SAM vaistininkų skundų dėl patiriamo spaudimo nesulaukė: palaiko A. Verygos darbo grupės iniciatyvą | KaunoDiena.lt

SAM VAISTININKŲ SKUNDŲ DĖL PATIRIAMO SPAUDIMO NESULAUKĖ: PALAIKO A. VERYGOS DARBO GRUPĖS INICIATYVĄ

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) teigia nesulaukusi spaudimą parduoti kuo daugiau vaistų patiriančių farmacininkų skundų. Visgi, ministerija palaiko parlamentaro Aurelijaus Verygos idėją inicijuoti darbo grupę Seime, kad šis klausimas būtų išspręstas.

„Ministerija negavo vaistininkų kreipimųsi dėl patiriamo spaudimo“, – teigiama Eltai perduotame SAM komentare.

Dar sausio viduryje ministerija paragino visus vaistininkus, darbe patiriančius spaudimą parduoti kuo daugiau vaistų ir maisto papildų, pranešti apie tokius atvejus. Negavusi kreipimųsi ministerija teigia palaikanti politiko A. Verygos idėją Seime suburti darbo grupę, kuri išnagrinėtų, kokių įstatyminių pokyčių reikia, kad būtų labiau įgalintas vaistininko etikos kodeksas.

„Ministerija sutiktų deleguoti savo atstovą į šią darbo grupę“, – sako SAM.

Idėja dar neįgyvendinta: gali pritrukti ir laiko

Darbo grupę suburti norintis A. Veryga teigė, kad kol kas šis klausimas nėra išspręstas. Visgi „valstietis“ ketina raginti Seimo Sveikatos reikalų komitetą (SRK) išnagrinėti vaistininkų spaudimo atvejus.

„Niekas dėl to nesutarė, mano visi siūlymai komitete iki šiol, kiek buvo posėdžių, jokio nei dėmesio, nei palaikymo nesulaukė. Tikrai nėra jokių sprendimų, komitetas nieko nenusprendęs, nei balsavęs“, – Eltą tikino parlamentaras.

„Jeigu bus komiteto posėdis, tai, žinoma, tikrai dar kartą aš tą klausimą kelsiu. Reikėtų, kad politikai susirinktų“, – pridūrė A. Veryga.

Vis dėlto, politikas nerimauja, kad net ir subūrus darbo grupę, jai gali pritrukti laiko pokyčiams inicijuoti dėl besibaigiančios šio Seimo kadencijos.

Tikrai nėra jokių sprendimų, komitetas nieko nenusprendęs, nei balsavęs.

„Jeigu Seimas suformuotų grupę, neaišku, kiek laiko ji dirbs. Jei greitai kokius nors siūlymus atneštų, gal ir galima būtų kažką padaryti“, – pažymėjo „valstietis“.

„Nes jeigu tai būtų įstatyminiai sprendimai, labai nedaug Seimui laiko belieka ką nors priimti. Bus jau dabar problema ir laikas. Kuo toliau, tuo bus sudėtingiau“, – sakė A. Veryga.

ELTA primena, kad viešojoje erdvėje sausio mėnesį pasirodžius informacijai apie vaistinių tinklų daromą spaudimą darbuotojams parduoti kuo daugiau vaistų ir maisto papildų, Seimo narys Aurelijus Veryga nusprendė siūlyti SRK sudaryti darbo grupę šiam klausimui nagrinėti.

Visgi komiteto pirmininkas Antanas Matulas tuo metu teigė nematantis poreikio tokios darbo grupės sudarymui. Anot jo, kiti parlamentarai negauna vaistininkų skundų dėl patiriamo spaudimo, todėl ir problema nėra didelė.

Praėjusių metų rugsėjį atliktos farmacijos specialistų apklausos duomenimis, 85 proc. vaistininkų pripažino, kad jų sprendimus, konsultuojant pacientus ir parduodant jiems vaistus, lemia darbdavio sudarytos sąlygos, pavyzdžiui, priedas prie atlyginimo ar pardavimų rodikliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

NUOMONĖ

Farmacininkai yra nepasotinami euro mėgėjai,lygiai taip ,kaip mūsų valstybiniai susireikšminę valdžiagyviai.p.VERYGA,dėkingi esame,kad bandote pajudinti šį besotį širšėlyną.Jaučiame ir žinome,kad sistemingai brukama visokie papildai,vitaminai ir menkaverčiai prieš gripiniai,, vaistukai,,. Tikrų vaistininkų liko mažai visi jau į pensijas išėję,o šios jaunos ,be darbinos patirties mergaitės vykdo sąvininko nurodymus aklai ,kad tik darbą ir duoną turėtų.

Jūs čia rimtai?

Nesulaukė,nes nenori rizikuoti darbo vieta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS